Höstsegling till Käringön

Septemberstormar har man ju hört talas om. Då skall ju båten upp. Men då Sofia Klock och Matts Iwarson (numera Sofia och Matts Agelii) skulle gifta sig på Käringön sista helgen i september, kunde vi inte låta bli att segla upp. Nervöst tittade vi på väderprognoserna, men när det väl blev fredag kunde det inte varit bättre: sydost 7-10 m/s, soligt, 16 grader. Spinnaker, t-shirt och nästan ensamma i skärgården. Fantastiskt. Tog 5 timmar att segla de 35-40 distansen. Lade till för segel. Pilsner i solen och en god middag på Petersons.

Lördagen började molnigt, men lagom till lunch var det kanonväder igen. Skumpa. Brudparet anlände i stridsbåt. Alla sa ja. Mer skumpa. Ett hejdundrande kalas. Groggar. Efterfest i sjöboden. Sent i säng.


På väg hem igen “dagen efter”. Foto: Anneli Skattberg

Söndagsmorgonen var initialt lite “bister”, men efter en rejäl brunch på Petersons var vi lite alertare. Seglade ut. Kryss ner över fjorden och genom Mollösund. I Kyrkseund kom dock motorn på. Rätt i näsan resten av dagen. Trötta.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.