Lidingö Runt 2006

9 Novor anmälda i dagens Lidingö Runt. Jag gastade åt Joakim Bergqvist i SWE-117. Halvvindsstart vid Lidingöbron i 8-10 m/s sydvästlig vind blir ganska stökigt, men alla kom iväg hyfsat. Klart bäst kom Bo Liljegren i SWE-315 iväg och fick 5-6 båtlängder på hela gänget direkt.

Lidingö Runt
Bo Liljegren först, sedan Pär Lindforss med nya fina storseglet och längst i lovart kommer vi. Foto: Andreas Jansson.

Efter ett tag kunde man falla av och de som kände sig manade satte spinnaker. Kanske 8-10 båtar vilket kändes lite tunnt även om det tutade i i byarna. Broachar var inte helt ovanligt, och lite blandade prylar gick sönder ombord (nedhalet till spinnbommen vill man ju inte vara utan t.ex.).

Vid upprundningen var SWE-315 knappt före Pär Lindforss i SWE-28. Hundra meter efter kom vi och Olle Hult i SWE-10. Direkt efter rundning fick Olle problem med focken (?) medans vi fick till speeden helt OK och tog in en del på båtarna framför. Vinden var nu uppe i 10 m/s och mer i byarna, vilket gjorde det svårt att hålla fart när det blåste till. Linforss drog iväg med överlägsen speed medans vi fortsatte ta in på SWE-315. De tog in ett rev vilket visade sig smart och de tuffade ifrån oss… vi hade inga rev trädda så vi fick kämpa på över en lång Askrikefjärd.

I mål var det ganska klart med Pär Lindforss 6 minuter före Bo Liljegren. Vi blev trea, rejält efter Bo men utan några andra båtar i sikte bakom (jag satt länge och oroade mig för en Nova med blå ränder och coola segel som sakta knappade in… men det visade sig vara en X99 :-).

Tack Jocke & besättning på “Slaghöken” (måste vara agressivaste namnet i klassen?). Jag hann med tåget!

Resultaten finns på LSS web. Nedan resultaten i Nova-klassen:

NOVA 28 NOCTILUCA Lindforss Pär KSSS 02:48:30
NOVA 315 SUN-POWER Liljegren Bo MÄBK 02:54:21
NOVA 117 SLAGHÖKEN Bergkvist Joakim TÄBK 03:00:02
NOVA 219 SFINXEN Thingvall Göran EKBK 03:06:38
NOVA 154 NovaLeCool Brännlund Håkan BKF 03:14:06
NOVA 10 VADEAU Hult Olle KÄBS 1,14 DNF
NOVA 132 BUNNY 3 Rigodt Anders VIBK 1,14
NOVA 424 NATALIA Olsson Lennart LSS 1,14
NOVA 433 REDNOSE Jansson Thomas SOBS 1,14

Snyggaste bilderna hittar man på slutaren.se, skota.se och seglingsbilder.se.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.