Dagens duster

För er som är på debatthumör kan jag tipsa om dagens duster:

regatta.nu visar senaste avsnittet av “IMS eller IRC – vilken smak är godast”. Folk som gillar T-kölar och peken i kolfiber mot folk som vill sitta ner i båten och ha fred i Östersjön. 33 inlägg – 9.500 ord.

skota.se visar nya serien “CB96 racer – myt eller maskin”. 27 diskreta seglare som pytsat in 19 miljoner mot tvivlare som inte förstår vad som händer. 61 inlägg – 4.100 ord.

shf.nu ger “Tystnaden…” (repris).

Hmmm… det är nåt som inte stämmer här :-)

4 Comments

 1. Pelle Feb 8, 2007 Reply

  Hehehe……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..nu har jag släpat mig upp i stolen igen………hehehe

 2. Author
  Peter Gustafsson Feb 8, 2007 Reply

  Slog du dig?

 3. Pelle Feb 9, 2007 Reply

  Nä det gick bra…..=))

 4. Claes Nettelbladt Feb 9, 2007 Reply

  Gick in på debatten på regatta.nu och kunde bara konstatera hur skönt det är att ha blivit så gammal (35 Gotland Runt), att jag med gott samvete har kunnat lägga av med havskappseglandet. Vi hade nog med sånt här tjafs när vi fick IOR och dom minst sagt rätt märkliga båtar dåtidens “regellurande” skapade. Vi såg regelförändringar, som hela tiden bara gick ut på att stoppa igen hål i form av Scampislaget, franska båtar, som mätmässigt bestod av 40% akterskepp, trappstegsformade omfångsstationer i aktern, båtar utan stabilitet med invändig barlast och centerbord, osv. Båtar, som blev totalt odugliga, när dom inte hade på kappseglingsbanorna att göra längre. Men det är klart – vi hade jäkligt skoj när vi till rimliga pengar snickarade nya kvarttonnare i var och varannan lada. Men det gick åt mycket Divinycell och spackel för att hänga med i ändringarna av IOR. Fast det går ju fint att komma ut på havet ändå…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.