Dags att boka in Tjörn Runt!

Jag hoppas alla som kan streckar den den 18 augusti i sin kalender1? Dags att visa alla belackare att Sveriges största kappsegling är en folkfest och att alla typer av båtar och besättningar kan fajtas runt den förbannade ön!

STSS skriver:

1,136 anmälda båtar till Færderseilasen, det är en målsättning att sträva efter! Tyvärr kom bara 219 båtar i mål. Men som alltid – vädret kan ingen styra över, vare sig i Oslo, runt Tjörn eller i Valencia. Det är många som vet vad de skall göra den 18 augusti. Anmälningarna har börjat komma in till årets Tjörn Runt! Ni som deltagit under de senaste åren har fått en inbjudan i brevlådan. Er andra hoppas vi nå genom Båtmässan, bloggar, annonser och klassförbund. Årets fråga är naturligtvis vilket klassförbund som samlar flest deltagare? Och vilka som kommer att vinna de nyinstiftade priserna för de båttyper som har minst tio anmälda deltagare.

Känner du dig tveksam inför att delta i Tjörn Runt? Vi tror att Skepparträffarna under fredagen den 17 augusti med Harald Treutiger och metrologen Madeleine Westin, båda kända från TV4-programmet ”Kasta Loss”, kommer att underlätta din seglats. Eller ta del av andra seglares tips och idéer på bl.a. www.blur.se eller www.tjornrunt.nu.

Vi ses vid startlinjen eller under lördagskvällens preliminära prisutdelning kl. 21.00 utanför Kookaburra på Stenungsbaden!

P.S. Slå på TV8 söndagen den 19 augusti kl. 19.00 så kan du segla Tjörn Runt en gång till!

Carin Kling
Stenungsunds Segelsällskap