Inför Gotland Runt

Nu börjar det dra ihop sig. På söndag går starten i Sandhamn. Jag skulle kört på Pär Lindforss Nova, men mitt knä tog en del stryk under TwoStar, så jag blir kvar i land.

257 båtar anmälda vilket måste anses helt OK (210 kom till start förra året). LYS är största klass med 101 båtar (varav hela 68 båtar på linjen i LYS2), IMS drar 71 båtar medan 43 ekipage väljer ORC Club… man undrar varför man inte kör IMS med en X-43 eller LYS med LYS-optimerade Arconor… whatever.

Några tips på vinnare? Mina pengar på någon av Gutta/Aspholm/Hertzman i IMS1, Nordström i ORC1, A35 i LYS1 och i LYS2 kan vad som helst hända…

Andra snackisar?

Framåt lördag borde vi kunna titta närmare på vädret. Just nu finns det lite olika bud., men jag är ganska säker på att Pär & gänget hinner i mål innan baren stänger på tisdagen.