Sista racet för i år


Andra delseglingen i GRSS IOM winter Cup kördes idag och undertecknad (i mitten) fick låna en båt. Man verkar ha gett sig fasen på att jag skall börja segla IOM, men jag har lyckats hålla emot än så länge.

Sju eller åtta båtar idag, och ett par till under byggnation. Nya seglare verkar komma till hela tiden. Det gick sådär. Bra starter, ett par bra kryssar men ingen undanvindsfart alls. Men skitkul iallafall.

De flesta bilderna tog Fredrik Wenehult som var ute och lekte med sin nya Canon 40D och 70-200/2.8L.


Sweet ;-)


Eftersnack. Störst intresse kring Martin Strömbergs båt som hade en del cool detaljer. Många har projekt hemma i garaget och det diskuterades kring kölplaceringar och segelcentrum. Men jag tycker att standarbåtarna verkar klara sig helt ok.

5 Comments

 1. Alex Dec 30, 2007 Reply

  Finns sådana med svängköl, hur ser dom på det? :)

 2. Krister Dec 30, 2007 Reply

  Det finns båtar med svängköl, se länkarna. Det som kan bli det svåra att knäcka är att komma runt klassregeln som säger att endast 2-kanaler är tillåtna, en för skotning och en för styrning.
  http://www.youtube.com/watch?v=Gcnf-lrlYSI&NR=1
  http://www.youtube.com/watch?v=nSuxFQsFdAo&feature=related

 3. Krister Dec 30, 2007 Reply

  Jag vill tacka alla som hitills visat intresse och som kommit ut till Arendal och tittat, och även deltagit, för i år. Om två veckor den 13/1 startar vi igen med ett träningstillfälle. För Er som gärna vill komma och prova är det ett ypperligt tillfälle att få testa. Väl mött. Jag vill också tacka Peter för den publicitet som han hjälper till att sprida på blur.se, hoppas att vi ser dig snart igen. /Krister

 4. Jocke_R Dec 30, 2007 Reply

  Ingen svängköl! Nog dessutom svårt att fixa med en tvåkanalsradio….

 5. Author
  Peter Gustafsson Dec 31, 2007 Reply

  Jävla Johan Granath!

  Bättre bilder på modellsegling har aldrig skådats! Spana in hans helt osannolika galleri på http://www.skota.se/gall/gall.html

  Nån som vill köpa min kamera billigt? Jag skall sluta fota!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.