Ställ den bakpå


Porto Cervo dagen efter TP52 Global Championship – Kung Harald lastar på sin båt på den något större Norge för att dra vidare.

Tack Christian för bilden.

1 Comment

  1. Claes Nettelbladt Jan 6, 2008 Reply

    Verkligen kul att få se hur det ser ut med “Fram” där bak.

    Under IMS-SM 1999 låg vi med vår båt närmast kung Haralds dåvarande Fram IIV (tror jag) på Lökholmen mellan alla racen. Det gjorde, att vi umgicks en del med “Kongen” och hans besättning. Det var också första gången vi såg en 7/8-delsriggad båt med raka spridare segla helt utan akterstag. -“Ja, man får vara rask med bardunerna”, sade grabbarna i besättningen på “Fram”.

    Efter seglingarnas avslutning hade “Kongen” vunnit racingklassen och vi blev tvåa i standardbåtklassen med vår X-342 (närmare 30 båtar i vardera klassen). Detta resulterade i en del intag av bubblande flaskor på bryggan framför båtarna. “Kongen” och hans gubbar fick naturligtvis äkta vara. Då kom jag att fråga “Kongen” om vad dom skulle segla härnäst. Då berättade han, att delar av besättningen skulle segla båten till Kiel. Han själv skulle flyga hem till Oslo och ta “Kongaskibet” till Kiel och lasta “Fram” för vidare färd till Mallorca, där nästa kappsegling hölls.

    Jag tänkte då i mitt stilla sinne, att jag har ju också två båtar. Min hustru och ena dotter bodde då på Lökholmen i min Express (nr 1066 med det självklara namnet s/y Hastings). Dom skötte vår markservice och hade alltid käk färdigt när vi kom in från havet. Men hur fasen skulle jag få upp min 342:a på aktern på Expressen? Det var bara att konstatera, att olika falla ödets lotter…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.