Teknova/Albatross Sail Racing Team


Bengt Falkenberg och hans team skall uppgradera till en First 45 RC. Ryktet säger båten passerar Göteborg vecka 12 eller 13 på väg till Son i Norge där det skall meckas och tränas innan sjömätning 20/4 och Skagen Race 30/4.

Nu skall man ju leka med de stora killarna, så det verkar mest bli segling i Norge:
Skagen Race: 30/4
Norc Larvik: 24-25/5
Fearderseilatsen/Norc: 13-15/6
Gotland Runt: 28/6-2/7
Hermanö Runt 2/8
ORC int. EM / Norc: 3-9/8
Tjörn Runt: 16/8
Hollendersejlatsen/Norc: 30/8
NORC Åsgårdsstrand: 13-14/9

Besättning blir det vanliga gänget plus en del förstärkningar:
Bengt Falkenberg
Even Larsen
Bengt-Göran Johansson
Fritjof Ahlstedt
Anders Averdahl
Magnus Bjureblad
Mats Landervik
Tomas Rasmusen
Niklas Jarfelt
Carl Dahlberg
Magnus Mörk
Oscar Egnell
Mats-Uno Fredrikson
Per Wretlind
Gunnar Gustavsson
Martin Norling

Nya norrmän är Even Larsen kommer att köra taktiker ombord. Han har bla totalvunnit Feardern med egen 45 fotare. Dessutom Magnus Mörk som just slutat att segla proffisionelt med Knut Forstad. Två nya svenskar är Tomas Rassumsson som bland annat körde med Investor och Oskar Egnell har seglat som proffs de senaste fyra åren med bla Knut Forstad, HIQ sailing team och Nardina.

TEKNOVA går in som huvudsponsor och TVÅTUMFYRA Byggnads AB och Imprint seglar vidare som delsponsorer. Övriga samarbetspartners är Albatross Segel AB, Blue Ocean Yachts AB, Normar Yachts, Seldén Mast, Nexus, Robship och Gill.

Ser ju ut att vara en gedigen satsning!