30 anmälda till Simrad OneStar

Nu är det trettio man på listan. SEILmagasinet skriver:

30 påmeldt til Simrad OneStar – foreløpig

Det er i dag 120 dager igjen til starten går i Simrad OneStar, og deltagerlisten er nå nådd opp i 30. Det er allerede nå like mange som startet i fjor. Listen inneholder mange spennende deltagere.

Det er kanskje aller størst grunn til å merke seg de tre utenlandske deltagerne som både er med på å dokumentere at Simrad OneStar er i ferd med å bli en internasjonal begivenhet, pluss at de også tilfører deltagerlisten spennende kvalitet.

Mest langveisfarende er foreløpig Raimonds Plavins fra Latvia, som stiller til start i en Pronavia 38. Dernest følger Jonas Claesson, som også deltok i fjor i sin Humphreys 30, pluss at han i år får følge av landsmennene Ola Falck i en Pogo 8,50 og Peter Gustafsson i sin J/109. Alle vil trolig sette sitt preg på resultatlistene.

4 Comments

 1. Han e Solo Apr 10, 2008 Reply

  Kommer att bli hårt att hinna blogga samtidigt på sjön?
  Eller har du löst det med någon teknisk manick?

 2. Author
  Peter Gustafsson Apr 10, 2008 Reply

  Nånting skall man väl lyckas åstadkomma. Tror att det förväntas?

  Håller på att klura ut hur man gör det effektivast. Kommer att köra laptop (nav/väder/blog) med NMT som skall ge bra täckning med ett abonnemang i Sverige/Norge/Danmark. Det stora frågetecknet där är hur man gör video som är lätt att redigera/ladda upp. Alternativt kanske man bara kör videorapporter för att slippa skriva massa… Alternativt kör man video/bilder direkt från Nokia N95 till bloggen och snyggar till i efterhand.

  Vill också få till ett system där man enkelt kan få feedback från folk. Via en applikation här på bloggen eller SMS. Extremt kul att bli påhejad/dissad från folk som sitter hemma i soffan och följer racet.

  Viktiga frågeställningar för en soloseglare 2008 :-)

 3. Patrick Apr 10, 2008 Reply

  Låter spännande. Passa bara så du inte riskerar en DSQ på Regel 41 Outside Assistance… :-/

  /Tråkmåns

 4. Tom O Apr 11, 2008 Reply

  GSM/GPRS ger faktiskt ganska bra signal över det mesta av området. Kom i håg at båtarna har Tracking devices så att du genom uppkoppling mot web också kan se var konkurrenterna befinner sig. Under en handfull använder sig av den möjligheten, och det tror jag inte är regelbrott.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.