Dom gliiider in i mål…

P5310064.JPG
Erik Barkefors var ute och kollade in när första enskrovsbåt, Class 40 Datscha, gick i mål i W2SB. De låg ju kass till efter första etappen, men ett par dagar med stiltje ändrar på det mesta…

Datscha gick i mål ca 20:39 – alltså efter nästan 3 dygn och massor av gippar under inseglingen. En stor spinnare fanns i farleden en bra bit ut men Datscha gjorde tydligen slut på den sista vinden för att ta sig i mål.

P5310070.JPG

3 Comments

 1. Bamse May 31, 2008 Reply

  Ett mentalt knäckande race…..bra seglat av alla! Vi har haft dispens för fotograf(rörligt foto) under hela racet, så snart kan vi visa snuttar av den första upplagan av Watski 2 Star Baltic!

  Bamse

 2. Thomas Jun 1, 2008 Reply

  Verkar blåsa lite dåligt, många har brutit.

 3. Tobbe Jun 1, 2008 Reply

  Hej

  Instämmer med Bamse.
  Sitter just nu 11.21 fast i stiltje 20 Nm från mål. Startade från Borgholm kl 18.30 igår lördags. Har kämpat hela dagen och kanske tjänat 100 m. Nu struntar vi det. Vi solar istället. Enda räddningen just nu är sjöbrisen. Tyvärr har vi ingen nytta av den eftersom det aldrig blir någon sjöbris vid Gustav Dahlen. Tidsgränsen går ut kl 18.00. Vi skumpar nog kvar till 14.30. Sedan kastar vi in handuken. Hinner ändå inte in även om båtern skulle gå med maxfart.

  Ett jättebra arrangeman, Tyvärr kommer man bara tt minnas detta år med ett stort SUCK. Men vädret rår ju ingen arrangör på.
  Vi kommer tillbaka nästa år …

  Tobbe & Jiri, IW 31

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.