Dålig stämning?

Stämningen verkar vara lite tryckt på Drak EM på Herbern Marina. Det finns väl många här som är vana att få som de vill… och nu har ukrainarna (med sina proffsrorsmän) packat ihop och åkt hem.

En falang tycker att proffsen tar kål på klassen (IDAs forum):

We have for many years known and appreciated the professionalism of a few owners, who will only have an opportunity to sail if they can hire a crew. During the last couple of years, however, the dragon class has been invaded by professionals paid by rich skippers/helmsmen and even by owners, who do not helm or even sail the boat themselves. Those owners are attracted by the prestigious dragon class with its gentleman traditions.

Och här är andra sidan av den storyn (Bådmagasinet):

Sejlere boykotter Drage-EM

Tre ukrainske Dragebesætninger med en tysk og en dansk skipper er stoppet i protest over dårlige forhold til Europamesterskaberne for Drager i Oslo fjorden arrangeret af Kongelig Norsk Seilforening.

Marcus Wieser sejler i mål som vinder, men bliver disket på en tvivlsom protest

”Arrangørerne er simpelthen ikke på niveau med sejlerne, og forholdene er under al kritik”, sådan siger den danske sejler Lars Hendriksen, som er rorsmand på ene af de tre ukrainsk Drager, som har valgt at boykotte EM-sejladserne og tage hjem.

Lars Hendriksen vandt sidste år Dragernes Guldpokal, og de to andre Drager sejles af den regerende europamester tyskeren Marcus Wieser og russeren Eugeni Bratslavets, der har OL-guld. Alle tre både er sponsoreret af det Transbunker.

”Der er halvanden times slæb ud til banen. De skud, der lyder fra dommerskibet må være affyret med knaldperler, for de er ikke til at høre. Mærker vi sejler rundt om er ikke meget større end håndbolde og er ikke at skelne fra de mange fiskerbøjer i farvandet, hvis de da har nået at lægge mærkerne, for da vi kom op til første mærke i går havde de endnu ikke fået lagt slagmærket.

Bådene ligger i en privat havn, fjernt fra alt også den kran der skal sætte dem i vandet i en anden havn. Det koster en bondegård bare at parkere sin bil, og traileren koster 300 norske kroner i døgnet at have stående.

Den private havn er eget af en norsk Dragesejler, som også ejer restauranten, hvor man næsten er tvunget til at spise til priser der overgår selv de dyreste københavnske restauranter”. fortæller Lars Hendriksen til Bådmagasinet. ”Og i forvejen har arrangørerne fået 100.000 euro i sponsorpenge fra Aberdeen plus hvad der er kommet fra mindre sponsorer, og hver af de 54 deltagende både har betalt 6.500 kr. i startpenge.”

Danskeren Lars Hendriksen, da han vandt Princesse Sofias Cup sidste år.

”Da der samtidig er en dårlig stemning omkring vores Transbunker-hold, fordi det påstås at vi tre ukrainske både sejler ”holdsejlads”, og vi får lagt den ene protest mod os efter den anden, så har vi besluttet at stoppe i protest, og så håbe at den internationale Drage organisation IDA, for en gang skyld følger op på kvaliteten af stævnet”, siger Hendriksen.

8 Comments

 1. harald Aug 6, 2008 Reply

  Vad betyder “holdsejlads”?

 2. o Aug 6, 2008 Reply

  är det någon som fått klubblazern tillskrynklad, jösses.

 3. Mathias Aug 6, 2008 Reply

  #1, det betyder lagsegling

 4. från Drumsø Aug 6, 2008 Reply

  Holdsejlads betyder holdsejlads, flere spørgsmål fra mr. IMS fra Finland? Hvad betyder “Avomeriajelehtija”??

 5. harald Aug 6, 2008 Reply

  Avomeriajelehtija betyder här på drumsö högsjödrivare. Den där mr IMS-rocken tar jag inte på mig, varifrån har du fått den idéen?

 6. skotaWM Aug 6, 2008 Reply

  Tuffa bud!

  /

 7. Gustaf D Aug 7, 2008 Reply

  Vi ær vana med otroligt høg arrangørs standard i Drake klassen. Det ligger lite i Transbulk teamets kritik men seglingen i sig ær ganska bra hær i oslo och arranørerna gør sitt yttersta trotts långt ifrån perfekta førhållanden.
  Klassen har haft en diskution om proffs eller inte och tycker att bæsta seglare skall vinna. Det ger en klass men mycket høg standard…….givetvis svårare att vinna med proffs båtar runt omkring men dom sætter en bra standard i boathandeling och taktik.

  MVH,

 8. Johan Aug 7, 2008 Reply

  Dyrt i Norge, nääää
  Under NoM 2006 beställdes 2st Big Mac & Co för ynka 200 spänn.
  Minns fortfarande den exotiska NoM regattan för Express, irriterad då på arrangemanget men kul i efterhand, det funkar lite annorlunda i Norge.

  Trailern parkerades hos kungen på baksidan av kåken, kostnadsfritt!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.