ORCi EM | video


Killarna på Oxygen/STARK lyckades fånga lite sköna sekvenser från ORCi EM i Marstrand. Och så har de valt Blur som soundtrack :-)

Just Blurs “Song 2” finns med i diskussionen på SA om “Music to broach by”. Vad skall man ha i iPoden när man lägger båten på sidan under en hård undanvind? Iron Maiden och AC/DC verkar poppis.

Alla mina bilder från EM finns på flickr.

8 Comments

 1. krister Sep 8, 2008 Reply

  så en gammal sinergia går fortare än en X41a?
  Kul film men knappast marknadsföring av X-båtar?

 2. Jon Sep 9, 2008 Reply

  Båtarna går ju inte av sig själva!
  Sinergia 40 DataCom seglar fantastiskt bra! Inget vi på Stark rådde på nere i marstrand…. Men pratar man båt mot båt så har vi mycket kvar å lära av X-41:ans fartpotential! Vi lär oss hela tiden och är ödmjuka i vår framfart på banorna! Denna säsong var vår första i 41:an och nu skall vi satsa vidare!! Framöver vi får se vad vi seglar och framförallt var!

  /Jon
  Stark Racing Team

 3. Mister B. Sep 9, 2008 Reply

  Det är väl ingen större problem att hålla Sinergian bakom X-41 på banan. På resultatlistan är det svårare… visar bara att man måste ha en optimerad båt om man vill få reslutat, även med den tekniskt perfekta mätregeln…

 4. tönt Sep 9, 2008 Reply

  Mister B har ingen koll. Studera målgångstider från EMet och räkna ut hur många gånger X41 var för sinergia i mål. Inte så många…

  När skall det sluta hackas på datacom och bara accepteras att båten under SM och EM var till bredden fylld med proffs, från ratt till för och att de helt enkelt seglar och driver projektet som sådana?

 5. Jan Sep 9, 2008 Reply

  Eller att båtarna inte seglar sig själva?

 6. Mister B. Sep 10, 2008 Reply

  Vadmenardutönt,ingenkoll?
  Målgångstiderna i ORCi EM är en sak, att matcha Sinergia med X41 en annan. Har du försökt det?
  Att Datacom seglas bra, det är vi väl eniga om?

 7. Joakim Sep 10, 2008 Reply

  Mister B: DataCom vann ju EM med klar marginal så det är klart att det är mycket svårt att vinna dem på resultlistan även med en annan Sinergia. Jag tror att det var många bättre eller åtminstone lika bra optimerade båtar i EM, men dom seglades inte lika bra.

  I Italien X41 har seglat mycket bättre mot Rodman 42 och andra IMS optimerade båtar som gick lika bra som Sinergia när dom var nya: http://www.ycpa.it/eventi_sportivi/Classifiche/GEN02006.HTM

 8. Author
  Peter Gustafsson Sep 21, 2008 Reply

  Nu med lite bättre kvalisort på vidon (tack vare RegattaTV).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.