No Rules!

Gurra Krantz har en del radikala idéer kring vad som borde göras för att förnya sporten. Han säger till Seilas:

– Fjern alle regler, sier Gurra Krantz, – men dersom det er berøring mellom båtene, må begge ut. Krantz planlegger å forsøke og arrangere en slik regatta i Sverige til neste år. – Noe må gjøres for å løfte seilsporten, sier han, og referer til den oppsving interessen for skiskyting har hatt etter at man våget å endre formatet.

– Det er umulig å sammenlige seiling og skiskyting, sier han, men han fremholder at fra å være temmelig uinteressant er skiskyting nå blitt den mest interessante av alle TV idretter. – Noe må man kunne lære derfra, hevder han.

Krantz vil gjøre det tillatt å berøre rundingsmerker og fjerner regler om overlap ved runding såvel som vikepliktsregler under seilasen.

– Alt er lov untatt å kollidere. Da blir begge diskvalifisert, sier han. – Funker ikke dette, begynner vi i den andre enden og legger inn enkle regler der vi må, sier han