Pladask

HydroFlip_0098.jpg
Hydroptere gjorde tydligen över 60 knop strax innan. Foto: Gilles Martin-Raget.

7 Comments

 1. JJ Dec 22, 2008 Reply

  Satan i gatan :) Hoppas det finns något filmat från seglingen, det vore kul att se.

 2. PelleL Dec 22, 2008 Reply

  win or swim……=) hoppas ingen skadade sig

 3. Pelle P Dec 22, 2008 Reply

  60×1,852=111.12 km/h …

 4. Philip Dec 22, 2008 Reply

  Synd att dom inte han med att slå något nytt 500 meters rekord innan dom slogrunt… Hade varit kul att se om seglingen kunnat ta tillbaka rekordet från kite surfarna.

 5. Johan Dec 23, 2008 Reply

  Hoppas verkligen ingen skadade sig. Och om ingen så gjorde, hoppas båten klarade sig hyfsat. Vore verkligen kul om de kunde få bättrat på sitt rekord. Dock lite kul att få se hur den ser ut undertill. Att det inte var mycket till fenor baktill visste jag men att bärplanen från ytterskroven hade såpass stor area trodde jag inte.

 6. Tompa Dec 23, 2008 Reply

  Grym flygbåt.
  Hon seglar ju lika plant som en vanlig deplacerande trimma i lågfart. Reglerar de lutningen genom att justera lyftkraften på bärplanet i lä tror ni?

  Nya rekord blir det nog. Om hon inte är hel, så bygger de eller någon annan en ny. Har det byggts många båtar med sådana här vinklade bärplan?

  Om det här ett av de första försöken så, så är hon väl ungefär lika optimerad som Ben Lexcens vingar på Australia II var 1983. Dvs det finns en hel del optimeringsjobb kvar att göra – t ex tunnare/smalare bärplan – och därmed mer fartpotential. Och rekord. Inga andra liknelser med 12a-dinosauirerna gjorda :-).

 7. Fredrik Dec 23, 2008 Reply

  Va ball att det går så fort. Har dock svårt att förstå hur de lyckas ha så mycket karft i segel och mast för att kunna starta. När de sen är uppe i fart så måste ju segel och mast vara trimmade på ett helt annat sätt.
  GOD JUL

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.