Tajt spurt till Qingdao


E4 fastnar i fisknät och blir omkörda av Puma. Helt sjukt att historiens hårdaste sträcka blir så här tajt på slutet. Hur spännanade som helst.

7 Comments

 1. Author
  Peter Gustafsson Jan 29, 2009 Reply

  Tele Blue i mål. Puma har 16 distans kvar med E4 strax bakom.
  http://www.volvooceanrace.org/

 2. Smaragd Jan 29, 2009 Reply

  http://m.volvooceanrace.org/ som är anpassad för mobiltelefonen tycker jag ger snabbare och koncisare information om båtarna och deras position. Fungerar både för PC och mobilen. Never leave the race!

 3. P Jan 29, 2009 Reply

  Stackars seglar pojkar, det måste vara dödligt frustrerande att bli omseglade medans man backar sig fri från ett jä*la fiske nät…

  GO E3!

 4. FABLE Jan 30, 2009 Reply

  Hej,
  Jag älskar verkligen VOR! Tycker att det är ett fantastiskt koncept, och med den ökade media biten detta race har bara gjort det mer spännade.

  Men VA FAN!!!

  När man visar E4:an segla sönder fiskenät, när besättningsmedlemmar skrattar åt att förstöra fattiga fiskares nät. Då är det något som inte är helt rätt. Jag förstår att de försöker undvika dem pga av en rad anledningar och i vissa fall funkar det inte. Men att media gänget vinklar det så att det är fiskarnas fel att de lägger ut klantigt eller märker upp felaktigt känns bara så fel. Hur tror ni att fiskarna själva gör för att ta upp näten? klart som fan de har koll på vart de börjar och slutar. Om de bara hade gjort lite mer research så hade de kunnat undvika att förstöra för andra människor!

  Så VOR ta ert ansvar och se till att ersätta fiskarnas nät. Och om nu inte VOR gör det så bör de team som känner sig skyldiga göra det! Och Siter som blur.se som är en av de största i sverige bör också säga ifrån!

  /Ett besviket fan

 5. Ole Jan 30, 2009 Reply

  Støtter Fable.

  Fiske er arbeid, seiling er lek.

 6. Johan Jan 30, 2009 Reply

  På tal om att förstöra. Jag har många gånger undrat hur man gör under sådan här längre race med saker som man inte vill ha. Typ plastförpackningar osv. Eller saker i största allmänhet som är “förbukade” som inte behövs längre för att fortsätta racet utan mest bara är i vägen och/eller är onödig vikt. Förhoppningsvis så slängs inget utan man tar med det och slänger i land. Fast det skulle inte förvåna mig det minsta om så inte är fallet..

  Tänk bara första benet. En stort jäkla segel med tillhörande peke rakt ner i sjön. (Ja jag vet att det var för deras egen säkerhet.) Hur kul är det för nästa båt som seglar in i det? Hamnar det på botten, hur lång tid tar det innan det bryts ner?

  Visserligen är eventuell “miljöförstörelse” från tävlingsbåtar helt försumbar om jämförelsen görs med kommersiell sjöfart, eller för all del saker som hamnar i vattnet från land, men jag tycker ändå att rätt skall vara rätt då det är precis som Ole skriver. “seiling er lek”

 7. Tobbe Jan 30, 2009 Reply

  Ett segel och en peke (som antagligen sjunker snabbt) är nog ett litet problem för miljö och efterkommande båtar än de tiotusentals containers man räknar med flyter omkring på haven. Dessa är så täta att det kan ta år innan de sjunker.

  /Tobbe

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.