Prenumerera på blur.se

För er som har blivit lite beroende, så finns det olika sätt att ta del av blur.se. De flesta läser så klart direkt här på sajten men nästan 300 använder RSS.

RSS står för Really Simple Syndication och innebär egentligen att alla artiklar levereras i ett standardiserat format som kan läsas av så kallade RSS-läsare. Vitsen med det är att man kan samla alla nyhetsuppdateringar på ett och samma ställe i stället för att behöva surfa runt på alla enskilda sidor för att kolla om det har hänt något.

Det finns massor av olika RSS-läsare; sådana som man kör i sin web-läsare eller som separata applikationer för PC, Mac, iPod eller mobiltelefoner. Själv kör jag Google Reader (det finns en bra guide här hur man kommer igång).

Tryck sedan här för att prenumerera:

Blur - prenumerera på RSS

↑ Grab this Headline Animator

Ett annat sätt är att få uppdateringar i sin mailbox. Då fyller man bara i sin mailadress nedan, så dimper det ner ett mail varje gång det det kommer ett nytt inlägg:

Ange din epostadress:

Det finns säkert de som har fler bra tips? Skriv gärna en kommentar!

6 Comments

 1. Jensa Mar 8, 2009 Reply

  Kan också rekommendera http://www.seglingidag.se, där finns ett flertal flöden redan publicerade och man kan lägga til egna. En bra startsidan helt enkelt.

 2. Niklas Zackrisson Mar 8, 2009 Reply

  Kan rekommendera webläsaren Safari, en av dom snabbaste webläsarna på marknaden, helt gratis, och med inbyggd RSS-läsare. Du kan se när nya bloginlägg kommit i din bookmark-bar, helt suveränt!

  /Niklas

 3. harald Mar 8, 2009 Reply

  #2: Safari är väl inte gratis om den kräver att man köper Windows eller MacOSX? För övrigt gör Firefox samma sak, rekommenderar varmt. Den är gratis! :)

 4. Niklas Zackrisson Mar 8, 2009 Reply

  #3 Om inte Safari är gratis så är väl inte Firefox det heller om det kräver att du köper en dator? ;-) Jag ger mig på den punkten, Firefox är MER gratis än Safari.
  Ang. funktionalitet så gör inte Firefox och Safari inte riktigt samma sak. Firefox Live Bookmarks hämtar feed’sen och du hittar dom när du klickar på din Bookmark. I Safari kan du lägga dina olika bookmarks i en folder i din bookmark bar, när du märkt foldern med “auto-click” kommer en liten siffra poppa upp brevid din folder i bar’en när ett nytt inlägg är gjort på någon av dina bevakade bloggar i foldern. Detta gör att du aldrig behöver klicka på någon bookmark förrens du vet att där finns nyheter. Jag har en folder för segelbloggar, en för kajakbloggar osv…
  Jag har inte för avsikt att få någon att ta farväl av en kär webläsare, bara ge ett gott råd till den som tänkt börja använda RSS, Safari i mitt tycke lätt att använda och mycket praktiskt.
  /Niklas

 5. Konfigurera din iGoogle med Blur så har du det online

 6. Adam Loory Aug 12, 2011 Reply

  Peter,

  I would like to buy the rights to one of your images from the ORCi regatta and I cannot find any other way of contacting you.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.