Inte så incognito längre…

Blur under Watski twostar 2008
Skall till Oslo i affärer och tänkte att man kunde titta förbi shorthandedseglarnas träff på Dronningen. I all enkelhet. För att prata segling i stället för att sitta på hotellrummet. Men nu har det tydligen blivit förstasidesnyhet på SEILmagasinet. SEILfoto: Morten Jensen.

Jag vill gärna se stora rubriker när vi gör bra ifrån oss på havet, men jag vet inte om det här är en positiv utveckling? Men man får väl skylla sig själv…

17. mars på Dronningen i Oslo
Sverige-besøk på shorthandedsamling

Shorthanded Sailing Norway får celebert besøk når klubben avholder samling på Dronningen 17. mars. På deltagerlisten står Peter Gustafsson – en av Sveriges mest profilerte havseilere og mannen bak det populære nettstedet blur.se.

Det er ingen hemmelighet at det norske shorthanded-miljøet ligger flere hakk foran det svenske – ikke minst takket være at vi her på berget var pionerer på området. Om Peter Gustafsson kommer for å lære eller suge til seg inspirasjon, vites ikke, men uansett vil de norske shortanded-seilerne sette pris på besøket fra Sverige.

Peter Gustafssons hjemmeside finner du her.

HVORDAN SETTE OPP BÅTEN. SSN holder sin andre av tre vintersamlinger, og på programmet denne gangen skal det snakkes om hvordan man skal sette opp båten teknisk for shorthandedseiling. Halvor Seiløe Smith og Dag Skarsgård vil innlede, men som vanlig er det alle seilernes erfaring som et hele som man håper skal komme frem.

Formålet med kvelden er, ifølge SSNs egen nettside dette:

  • Gi et innblikk i hvilke endringer som kan være nyttig å gjøre med båten for å tilpasses enda bedre for shorthandedseiling
  • Se litt på seilkonfigurasjon som forenkler seilasen
  • Få en oversikt over nødvendig sikkerhetsutstyr, hva som skal til i denne forbindelse om bord i egen båt, og litt om kostnadene rundt dette