Fullt på Fastnet


För er som tvivlar på intresset för havskappsegling så kan vi meddela att årets Fastnet är fulltecknat. Tre månader före start. Foto: Rolex/Carlo Borlenghi.

With 300 yachts already registered for the 2009 Rolex Fastnet Race, the Royal Ocean Racing Club has taken the unprecedented step of closing the entry list some three months ahead of the date set in the Notice of Race.

Eddie Warden Owen, RORC Chief Executive summed up the Club’s feelings: “Naturally, we are delighted at the level of interest shown in race once again. The Rolex Fastnet is one of our flagship events and reaching the entry limit so early is wonderful news for the RORC and for the sport of offshore yacht racing, especially in these testing times”.

The Rolex Fastnet is a challenging 608 nautical-mile offshore race. All yachts registered have to undergo a rigorous qualification process to comply with the entry requirements before being allocated a confirmed place in the race. The entry criteria are in place to ensure that crews are suitably prepared for all conditions.

6 Comments

 1. Vem tvivlar?
  Jag anmälde mig precis som medlem i Svenska Havskappseglings Förbundet! En katt bland Hermelinerna. Enda skåningen?

 2. Patrick L Mar 23, 2009 Reply

  Ni är inte så många skåningar ännu, men du är i gott sällskap. Det finns bl.a en Farr 30 skriven i Viken och en 34.7 i Helsingborg som också är med. Med ett havskappseglings-EM i Ystad i augusti så hoppas jag att ni blir många fler!

  Välkommen! :-)

 3. Richard Mar 24, 2009 Reply

  Man har ju inget val längre.

 4. Patrick L Mar 24, 2009 Reply

  Jo, numera har man ett val. Däremot hade man inte det tidigare. Fr.o.m 2009 blir man inte automatiskt medlem i SHF genom att ta ut mätbrev hos SSF vilket man har blivit tidigare.

  Däremot har vi numera liksom de flesta klassförbund krav på att vara medlem om man kör SM och kravet på att båtägaren skall medlem för att köra Gotland Runt följer beslutet av seglarna 2007 att jämställa seglarna oavsett vilken regel man föredrar. Förutom 2007/2008 så har alla Gotland Runt-seglare tidigare varit medlemmar genom sina mätbrev.

  Öppnandet av flera klasser har förändrat grunden för detta till något som demokratiskt sett är mycket bra. Vi som har tagit på oss förtroendeuppdrag inom SHF jobbar hårt för att både utveckla förbundets verksamhet och förtjäna medlemmarnas alldeles frivilliga uppskattning.

  Framtiden får utvisa om vi lyckas.

 5. Skipper Worse Mar 26, 2009 Reply

  Ett så läckert foto! (om det inte är en Photoshopmix)

 6. Peter Westerlund Mar 26, 2009 Reply

  Vi är anmälda, är det nån som vet om det är några flera
  Svenska båtar anmälda ?

  mvh Peter W
  Roslagen/Sweden
  First 40.4

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.