Essex Girl till Danmark (inte till Norge)

essexgirl01.jpg
Råa 47-fotaren Essex Girl får nytt hem i Norge Danmark hos Jan Olesen & Rasmus Hartung. Båten har ju varit flitigt kappseglad och vunnit en del. Den går ju som ett skållat troll med 250 m² gennaker på 7.2 ton. Sågs sist till salu för miljonen jämt + moms.

Ritad av Stephen Jones och byggd i carbon/foam på Oyster Marine Colchester 1994 (av bland andra Killian Bushe). Ursprunglig ägare var Richard Matthews, VD på Oyster Marine. Han kappseglar numera Humphreys 42 Oystercatcher XXVI.

ORC GPH = 520,3
LYS = 1,54
DH = TA2007 481,9
IRC TCC = 1.241

essexgirl02.jpg

12 Comments

 1. Tomas Mar 28, 2009 Reply
 2. PelleL Mar 28, 2009 Reply

  Designer är väl Stephen Jones och båten är en “CHS-special” och byggdes i mitten på 90-talet i ,just det, Essex.

 3. Sam V Mar 28, 2009 Reply

  Fin båt, har väl varit till salu ett par år nu så grattis till både säljare och köpare. Skrivet i mörker, ni har väl släckt?

 4. Hansen Mar 29, 2009 Reply

  Essex girl (engelskt slanguttryck) är en brittisk stereotyp som liknar Valley girl. En “Essex girl” är en ung kvinna med arbetarbakgrund och med en osofistikerad attityd till livet. Enligt stereotypen, som främst syftar på folk från Londons nordöstligaste förorter inom grevskapet Essex (eller områden som tidigare tillhörde Essex men nu ligger inom London), har “Essex girl” en kort kjol, högklackade skor och blonderat hår.

 5. kurt Mar 29, 2009 Reply

  EG är en riktig racer. Jag har haft förmånen att vara med under en säsong i slutet av 90-talet. Då hette hon Sema. Håller helt med om att “skållat troll” passar in. Dock var/är hennes mätetal ett bekymmer. Väldigt svårt att nå upp till. Seglingsupplevelsen, att vara snabb och känslig, är som ni förstår, Otrolig!
  Personerna som drog Sema-projektet var seriösa och kunniga. Jag är helt övertygad om att alla som har haft förmånen att segla henne har minnen för livet. Som ni säkert kan tänka er händer det en hel del underbart såväl på sjön som på land när det är ett gäng seglingstokiga ombord.
  Önskar EG och hennes kommande besättningar många fina seglingar.

 6. magnus Mar 29, 2009 Reply

  var i norge ska båten ligga i vilken hamn??
  mycket snygg å snabb båt,lycka till…..

 7. Rasmus Hartung Mar 29, 2009 Reply

  Hej,

  Det er rigtigt at Essex Girl har skiftet ejere, men båden kommer ikke til Norge, men Danmark, nærmere bestemt Tuborg Havn. Bag Essex Girl står XTRM Sailors. XTRM Sailors er et sejler event bureau, der har til formål at sejle firmaer and andre interesserede rundt på VIP arrangementer og distance kapsejladser i skandinavien. Læs mere på: http://www.xtrm.dk

  Sejlerhilsner,
  Jan Olesen & Rasmus Hartung

 8. Kracer 40r killer.
  http://sundetregatta.blogspot.com/2009/03/sugen-pa-att-piska-kracer-40r.html
  Klart den ska till Öresund där det händer. :-)

 9. Anders Mar 29, 2009 Reply

  Var det inte Essex Girl som reklamerades av första ägaren för att hon gick sönder. Och när hon var lagad vägde hon ett halv ton mer än specen och ägaren fick tillbaka sina pengar. Har för mig att jag har hört det av hennes besättning.

 10. Patrick L Mar 30, 2009 Reply

  Andra båtar som rör på sig är gamla VO60:an “Avant Group” (ex Swedish Match) som enl uppgift har sålts till Canada och någon som skall rusta båten för cruising. Rustas just nu i Västervik.

 11. Nobbe Mar 30, 2009 Reply

  Svenska båtar är billiga, då DKR står i 1,43. Det är dyrt att vara svensk, men det kanske räddar svensk båtexport ;-)

 12. Kjell Brel Jun 17, 2009 Reply

  Underbar kärra!
  Jag har seglat henne från Helsingborg till Götet en gång. Fantastisk upplevelse!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.