Blå Jungfrun Race | solo

För er som gillar shorthanded, kommer Blå Jungfrun Race i år att innehålla både doublehanded- och solo-klass. Man startar på kvällen 12/6, rundar Blå Jungfrun och går i mål dagen efter. Det ryktas också om en tillfartssegling från Oxelösund till Kalmar helgen innan…

10 Comments

 1. Tobbe Apr 7, 2009 Reply
 2. Tobbe Apr 7, 2009 Reply

  … som för övrigt redan fanns med i inlägget. Men har man en gammal trött sliten skärm märks inte kontrastskillnaden mellan textlänk och vanlig text :-)

 3. Krister Gustafsson Apr 8, 2009 Reply

  Vi försöker få till lite solosegling. Förhoppningsvis en solo tillfartssegling efter Watski2Star till Timmernabben och sedan solorace runt Blå Jungfrun. Jag kan inte starta den 12:e men kommer att köra tillfartsseglingen om den blir av.
  Båten har gått i sjön och det har blivit något solopass i lätta vindar och några fler i helgen.

 4. Gustav Apr 8, 2009 Reply

  Låter ju hel kul! Var har du hört om tillfartsseglingen? Nu gäller det bara att övertala besättningen (sambon).

 5. Jonas Apr 8, 2009 Reply

  Hej! vi kan göra en prel anmälan här så roddar jag. Kul om vi kunde bli några stycken. Verkar i alla fall som vi kan bli ett 5 tal båtar runt 1,25 i srs/lys. Jonas Claesson

 6. Krister Gustafsson Apr 8, 2009 Reply

  Jonas,
  Jag är givetvis dödssugen på att segla detta race men det måste finnas fler som har döttrar som slutar skolan på fredag den 12/6. Det finns inget förslag att starta tidigt på lö morgon för soloklassen säg kl 06:00. Målgång blir då kring midnatt :-).
  Det vore kanon om vi kunde bli fem båtar solo.
  mvh Krister

 7. Martin Apr 9, 2009 Reply

  Krister,
  Största problemet med att starta på morgonen är att Kalmarsund oftast ligger spegelblankt vid den tiden och är så fram till 11-12 tiden. Seglar man blå jungfrun runt så har det de senaste åren varit bra med vind på kvällen fram till midnatt för att sen dö ut ju närmare morgonen man kommit. Höglysbåtar brukar då hinna imål runt 06-07 innan vattnet lägger sig helt och man kan ägna några timmar åt att sola på övriga båtar :).

 8. Gustav Apr 9, 2009 Reply

  1,25 är lite mer lys än vad ajg seglar på, ligger på 1.09. Dessutom är båten i Gryt, så det blir lite dubbelt att segla till Oxelösund först, men visst är det kul om det blir ett gäng som man kan mäta sig med.

 9. Krister Gustafsson Apr 12, 2009 Reply

  Gustav,
  Det är väl helt ok med Lys1.09.
  De flesta av oss måste nog transportera våra båtar på ngt vis. Jag ska efter BJR troligen norrut tillbaka till Motala eller till ngn båtplats i Gryttrakten. Vi kan göra sällskap om tiden passar. Anmäl dig till Jonas om du är sugen på solosegling.
  mvh Krister

 10. Jonas Apr 12, 2009 Reply

  Hej Gustav!

  Klart du skall vara med och segla. Du är välkommen vi behöver dom som vill segla. Jag tror det kommer båtar med lägre lys än du.
  Häls/Jonas C

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.