Red Funnel Easter Challenge 2009 | videos

6 Comments

 1. Arthur Apr 16, 2009 Reply

  Anmärkningsvärt: Paul Turner som äger Grand Soleil 43B “Artemis” har anmält sig till Gotland Runt, i IRC klassen!! (Dom är ute tidigt, kanske blir farliga)

 2. Patrick L Apr 16, 2009 Reply

  Ja det är ju lite roligt. Blir väl till att köra stora båten i år… :-)

 3. Author
  Peter Gustafsson Apr 16, 2009 Reply

  Patrick, hur mycket skiljer din hoj från ARTEMIS och CODIAM som vann Spi Ouest?

 4. Patrick L Apr 16, 2009 Reply

  Vet inte riktigt än, men av skillnaderna i rating att döma skulle jag tro att Codiam har kolrigg och kanske även masttoppshissad spinne. Artemis gissar jag har den gamla raceriggen (alu/rod/fock) medan jag har den s.k cruisingriggen (alu/vajer/genua). Jag skall mäta in i IRC för att jämföra TCC så får vi se.

 5. Patrick L Apr 16, 2009 Reply

  Hmmm måste ha sett fel, Artemis har ett lägre mätetal än jag trodde. Skall bli intressant att jämföra.

 6. Patrick L Apr 17, 2009 Reply

  Nu har jag fått veta varför Artemis har lägre mätetal. Båten är optimerad genom att ha assy på peke istf för spinnaker på bom men i övrigt verkar den ha samma rigg som jag då köldjupet är 2,30 – samma som jag har (raceriggen har 2,50-köl). Skall bli mycket intressant att jämföra!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.