Seglingsbibliotek

Det är inte varje dag jag tipsar om bibliotek. Men när man nu drar igång ett seglingsbiblioteket i Marstrand, och dessutom bloggar om det, så kan man ju inte låta bli…

Jag har bett dem om lite boktips… vi får se vad de kommer med.

1 Comment

 1. sofia slottner Jun 11, 2009 Reply

  BOKTIPS till seglare!!

  Facklitteratur
  Chevalier, François.
  Illustrerad segling
  2009
  Konsten att på ett säkert och elegant sätt manövrera en segelbåt, förutsätter att man till fullo förstår de krafter som påverkar båten och dess balans. Det är lätt att säga men desto svårare att omvandla till praktik, när vind,vågor och eventuell ström tas med i bilden. Det är ur den vinkeln som båtkonstruktören och seglaren François Chevalier har valt att be skriva det mesta man behöver veta för att kunna segla självständigt och säkert. Läsaren tas här med ombord på en imaginär lång seglingstur där alla nödvändiga manövrer utförs

  ROMAN
  Danielson, Oscar.
  Dagmar
  2008
  Markus är i trettiofemårsåldern, han lever ett liv fritt från risktagande i ett stort hus i Näsby park. När han börjar på “Äventyrens värld” av Sven Barthel får han läsa om ensamma seglatser. Markus beslutar sig för att köpa en båt. Han hittar Dagmar, en läckande folkbåt i trä. Efter en kurs i navigering vågar han sig ut.

  Facklitteratur
  Henriksson, Danjel.
  Alla sa vi skulle dö : en segling tills världen tog slut
  2008
  Författaren berättar här om sin världsomspännande segling. Utan några större erfarenheter av segling köper han en segelbåt osedd och ger sig ut med två vänner. Det som från början var tänkt som en segling till Medelhavet blir en resa på 38 000 sjömil och 680 dagar med många stopp och besättningsbyten.

  Självbiografi
  Lz Nilson, Roger
  Mot stormens öga
  2008
  Författaren skriver om sitt liv som kappseglare. Bl.a. är han den förste svensk som kappseglat nonstop runt jorden. Han är innehavare av gällande världsrekord i hastighetssegling jorden runt samt över Atlanten.

  marstrandsbibliotek.blogspot.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.