Puma först till Sandhamn

_puma-images_1517_med.jpg
Det har varit nära ett antal gånger men Ken Read och hans gubbar har inte fått till det riktigt. Bara nästan. Därför var det extra skönt att de fick vinna ett ben. Och varför inte benet in till Sandhamn. Foton: Sally Collison/PUMA Ocean Racing.

E4 är nu klar som totalsegrare. Helt enligt plan.

_puma-images_1507_med.jpg

_puma-images_1515_med.jpg

10 Comments

 1. Richard Jun 16, 2009 Reply

  Brown nose.

 2. Sunden Jun 16, 2009 Reply

  Det var så förbannat jävla synd at E3an gav bort etappsegern i slagduellen in mot Skanskobb. Det hade 4-5 båtlängder tillgodo på Puma när de strulade till det för sig. Det var kul inatt, men det kunde ha blivit riktigt riktigt kul…

 3. Puff Jun 16, 2009 Reply

  F-n vad surt när de hade det med några minuter kavr och fastnade i slaget och fick slå tillbaka. 2a grymt bra jobbat men surt ändå….

 4. MA Jun 16, 2009 Reply

  Så här skriver Kållebladet;
  “Ocean Race provocerar
  Champagne för de utvalda. Varsel för de anställda. Volvo Ocean Race utmanar och provocerar.”
  Läs hela artikeln här >
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=913&a=501375

  Man kan ju undra varför inte samma “provokation” gäller andra sporter? Ronaldo köptes för 1 miljard spänn…och i Golfen/Tennisen/F1 flödar väl champisen lika mycket!

  Problemet med den typen av uttalande är att vi som håller på med segling på gräsrotsnivå drabbas 100fallt. Eller är all uppmärksamhet bra?

 5. Viking Jun 16, 2009 Reply

  Såg sportpanelen i morgonsoffan igår och de fick frågan om VOR var ett jippo eller en tävling, de besvarade väl inte riktigt den frågan , men konstaterade att de hade väldigt lite kompetens om segling på redaktionerna (no shit sherlock) och det bekräftades när mats olsson tipsade en volvo båt som först till sandhamn….

  Var också ute igår och tittade på målgången från almagrundet och in. E3 fick sig en matchracing läxa av Ken Read så det hette duga. Han fick E3 att slå utan att ha nått maxfart på föregående slag ett flertal gånger. Men vad hände i själva skitslaget? Nån som vet? Override?

 6. Sam V Jun 16, 2009 Reply

  Skitslaget var nog när focken fastnade i radarn, E3 tappade tydligen 200 meter på det.

 7. Andreas E Jun 16, 2009 Reply

  Jag tycker detta bekräftar mitt förslag till Björn Hansen att erbjuda en kurs till svenska icke matchracers att kunna knyta ihop säcken i Medalj race och inför målgång i stora mästerskap. Vi får på tafsen för ofta. Nu får det bli bättring! Vi väntar Björn.

  Andreas

 8. Fredriksson Jun 16, 2009 Reply

  #4 MA, visst är det olyckligt att VOR sammanfaller med varslen men utan tävlingen hade ekonomin varit ännu sämre eftersom den är en bra affär för Volvo vad jag förstår. Och dom pengarna är en spott i Missisippi jämfört med miljarderna inom fotboll och golf.
  Men trots Ronaldo så är Gothia Cup större än nånsin. Och det är gräsrotsnivån som skapar framtidens seglare så håll ut. Den mesta uppmärksamheten är bra.
  #5 Viking, dom som jäser i morgonsoffan kan inte ett skit om segling, därför hoppar grodorna fritt.

 9. MA Jun 16, 2009 Reply

  #8 Fredriksson, tro inte att jag tyckte att Stefan Lövgrens artikel var bra. Stefan brukade själv mingla runt på pressträffarna för VOR när det begav sig. Problemet med hans artikel är att den ger vatten på kvarnarna hos de som redan föraktar vår sport (samma personer ser man som seglingswannebee på Cat Walken i Marstrand).
  Sen finns det dem som inte vill att vilka som helst skall komma i seglingskretsen. Seglingen är fortfarande en av de kvarvarande sporterna som bland allmänheten betraktas som överklassport.

 10. o Jun 16, 2009 Reply

  dessutom är segling en överklassport

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.