Nordsjö-race

De som tycker att det är mesigt att köra längs kusterna kan man alltid kappsegla till någon ö i Nordsjön (och tillbaks igen).

Sjøassistanse Shetland Bergen Race går fram och tillbaka till Shetland, 194 distans x 2. I år vann faktiskt J/109 AmundsenOmega3 med Leif Arild Åsheim och Hans M. Veding från Stavanger doublehanded-klassen som körs i IRC. Man var också först av alla båtar på vägen dit (då under LYS), men totalsegern under LYS togs till siste hem av Express 40 Solo med Rune Aasberg. Kul att både Rune och Leif fick till det!!!

Convoy Cup North Sea Race är ett nytt race över Nordsjön, från Skudeneshavn i Norge till Kirkwall på Orkney vilket bir ca 250 distans. I år fick man ihop 7 båtar, och vinnare blev Luffe 44 Amelia. En kort filmsnutt från deras race nedan.

1 Comment

  1. skipper Worse Jul 20, 2009 Reply

    Låg en gång på Whalsey, dimman låg tät och sikten var någon kabellängd. En Shetlandsbåt gjorde sig klar att gå, på fråga sa de att de skulle till start av nämnda race Bergen – Lerviken – Bergen. Alltså Shetland – Bergen 4 ggr på en vecka, då tycker man det är kul!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.