Mount Gay 30 på Vättern

Team Hoffstedt kliver fram som en av landets intressantaste bloggar. Är det inte Lasersegling på Mälarhöjden eller Mini-porr från La Rochelle och Mini Transat, så åker man och testar sweeta båtar. Nu senast Krister Gustassons Mount Gay 30. Way to go!!!


Update 091006 – ny video:

6 Comments

 1. mattias allroth Sep 29, 2009 Reply

  Såg faktiskt inte så värst skoj ut om ni frågar mej ;)

 2. Team Hoffstedt Sep 29, 2009 Reply

  Av nån anledning blev det mest tid att filma på kryssen. På undanvinden hade vi fullt upp att njuta av seglingen och tanken på kameran var som bortblåst.

 3. MiniMe Sep 29, 2009 Reply

  … vist är det en Alexander Simonis design??? Fina båtar tyvärr slog väl konceptet inte riktigt igenom.

  Hur fungera det med vattenbarlast på relativt liten båt?

 4. Krister Gustafsson Sep 29, 2009 Reply

  Det är en Simonis.
  Jag har varit lite nere någon månad men sedan jag börjat köra med vattenballast och genackerstrumpor så är livet lättare igen. Jag mäter nog in båten med vattnet till nästa år oavsett straffet. Mycket behagligare att segla solo med 230 liter i lovart.
  Har inget erfarnehet från vattenballast sedan tidigare dock. Jag pumpar manuellt vid kaj eller på lämpligt ben. Kämpigt. Transferrering via tyngdlagen tar ca 1 min beroende på hur mkt det lutar, så man får planera sina slag.

  • SWE772 Sep 29, 2009 Reply

   Krister.
   Vi körde en pickup från Sofoscop på Fox9.50. Funkar utmärkt, o den är inte dyr.
   Jag kan nog komma ner o montera den med dig om du behöver någon o hålla i handen vid laminering.

 5. Krister Gustafsson Sep 29, 2009 Reply

  Ulf, är det väl?
  Du får gärna plasta på min båt. Jag går in på varv nu efter oktober för lite fix. Jag kan maila dig ett arbetsschema om du har för lite att göra:-)).
  Just beträffande pickupen/scoopet är jag inte helt med men jag tror att det är vad jag har på Bandito. Du kan väl maila mig detaljerna om scoopet.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.