Gastbank

I måndags lovade Dan Björkman på VKSF att fixa en gastbank. Och här är den!!!

Nu startar vi en gastbank!

Det sker en nystart för de större segelbåtarna på västkusten. LYS- cupen lever vidare och utvecklas. En ny cup i cupen planeras för de riktigt stora båtarna, och en nystart för Göteborg Offshore race planeras till augusti 2010.

Detta ger stora möjligheter för er som vill segla lite större båtar med större besättning att mönstra på. Därför startas nu VKSFs gastbank där man kan anmäla intresse att ingå i någon besättning, antingen någon enstaka gång eller en hel säsong.

Du skickar ett mail med namn, e-mail och en kort ”seglings. Cv” så håller vi banken levande för båtägare att hitta besättning. Det går naturligtvis bra för båtägare att söka gastar aktivt genom att göra likadant, och komma in på listan ”gastar sökes”.

Snyggt jobbat!

Se nu till att använda den. Och ni som brukar sakna besättning skall se till att komma med!

Finns det något annat vi skall göra under vintern för att tota ihop båtar och alerta gastar/rorsmän/taktiker?

8 Comments

 1. Olof Zachrisson Nov 4, 2009 Reply

  Ett mycket bra initiativ! Och ännu bättre om även vi Lys-seglande småbåtarna kan inkluderas. Fler möjligheter att segla är förstås bra för alla, Lys-klasserna borde via inte minst detta föredömliga medium komma att växa igen. Inte är väl storbåtarna rädda för oss småbåtar t.ex. min lilla Cumulus? Inte blir det stort spill heller, liten båt klarar sig med en mindre besättning, seglare som sedan är väl förberedda även för deltagande på storbåt! Grattis!

  /Olof, Cumulus SWE 269 m Lys 1,09

 2. Author
  Peter Gustafsson Nov 5, 2009 Reply

  Så klart är gastbanken till för alla!

  Att jag valde att samla de lite större båtarna handlar inte om att exkludera någon, utan om att hitta en gruppering där man faktiskt kan göra skillnad. Och jag hoppas att allt vi gör gynnar seglingen i stort.

  Till exempel så ville alla att LYS-gränsen på Göteborg Offshore Race skulle sänkas så mycket som det går.

  Alla skall med!

 3. Susanne Nov 5, 2009 Reply

  Till båtmässan i vår kommer gastbanken.se att ha premiär….

  • Niklas Nov 5, 2009 Reply

   Misstänkte att nått var på G. Sätt för några veckor sedan och sökte på domännamn och upptäckte att både gastbank.se och gastbanken.se var registrerade. Hade en liten idé, men har lagt den på is tills vidare.

 4. Bosse Nov 5, 2009 Reply

  Snyggt jobbat med initiativet Peter!
  Det Du gör gynnar seglingen, absolut.

  Bosse

 5. Lasse Nov 5, 2009 Reply

  ehrmfp, väldans så utlämnad man kände sig när man registrerat sig där… känns som om man kunde dragit ihop det till bara namn+epost – åsså hoppas man får åka med någon gång!

 6. Malin Bengtsson Jul 12, 2010 Reply

  Lyckas ej skriva in mig på er Gastbank snälla hjälp mig :)

  Gast söker båt
  Namn*: Malin
  Telefon: 0704-263734
  E-post*: matjessill@hotmail.com

  Gastade senast på Björlandacupen 2010. har tyskt segelcertifikat från 2009. Mest jolle-erfarenhet (420) men har även seglat ett par lång seglatser på två-mastad skonert från Karlskrona till Göteborg och från Göteborg till Norge. (Uppvuxen från 0-18år på en Vega med årliga månads-seglatser)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.