Säkerhetskurs för tjejer

Här finns en möjlighet för svenska tjejer att köra säkerhetskurs på Käringön 13-15 november tillsammans med ett antal norska jenter från NORLadies.no.

NORLadies.no skal på ISAF sikkerhetskurs førstkommende helg 13.-15.nov i Sverige og har plass til flere seiljenter, og her er det plass til svenske jenteseilere!

http://www.norladies.no/ISAF%20Sikkerhetskurs%202009.html

Her blir det også lagt stor vekt på det sosiale ved siden av det faglige :-)


NORLadies.no l Lisbeth Røbekk
Prosjektleder +47 95 08 53 77

1 Comment

 1. Author
  Peter Gustafsson Nov 18, 2009 Reply

  NORLadies.no på ISAF Sikkerhetskurs
  Med full fart og både teoretisk og actionfylt praktisk øvelse boltret en liten gruppe norske og svenske seilere seg på Käringöen for årets store offshore test i sikkerhet. Seilerne hadde ulike interesser for å gjennomføre kurset som spente seg fra å få tilgang til å delta i internasjonale regattaer, langtur seiling og øke sin egen sikkerhet med familieseiling.

  Langtursseileren Wenche Magerøy fra Alta som klargjør seg for familiens neste års deltagelse i ARC tok turen fra Alta, vi andre kom fra Son, Oppegård og Gøteborg området.

  Sten Edholm, Stefan Nilsson og Mats Melberg ledet oss gjennom kurset og i den praktiske delen med å gi oss den beste følelsen av realistiske mulige opplevelser av de ulike øvelsene.

  I eget basseng
  Påkledd med våres seilklær ble vi utsatt for mann over bord øvelser hvor alle måtte ta seg selv på over ripa igjen, svømme i sterk strøm, livbåtmanøvre i natt, regn og piskende regnstråler, regn, helikopter oppløft, etc, etc. Prosessen vi var utsatt for var bevisst lagt opp og turen ut i sjøen med hopp fra bryggekanten var ikke til å unngå for så direkte å klyve inn i ”varmeposer”

  Anlegget på Käringöen viste seg å være helt perfekt til å få en realistisk bilde av hva en kan forvente og deltagerne var storfornøyd, om enn bare for de som liker å leke seg litt. Det er helt klart at den praktiske delen kan benyttes til mer enn sikkerhetsopplæring for de som ønsker å styrke samhold i ett team.

  Action på Käringöen
  Nydusjet og glade ble vi alle avbrutt under middagen av helikopteret som sirkulererte over spisestedet og når vi tok oss ut på bryggekanten stod helikopteret og redningsskøyta i krysspeiling på bassenget.

  Det viste seg at test EMPIRBn, som er registert som en test, sende ut signaler og at redningssentralen i Bodø hadde oppfattet signalet og beordret videre action til Det svenske sjøredningsselskapet. Dermed ble aksjonen ødeleggelse av den aktive EMPIRBn gjennomført før middagen kunne fortsette…

  Glede og fokus
  Alle gikk 100% inn for sine oppgaver og viste en super interesse med plass til mye latter og glede hvor blant annet vår 90 kilos dødvekts venn, Georg, var også stadig med i våres øvelser. Her berømmes enkelt seilere for den meget stor empatiske evner for vår hele tiden bevisstløse seiler. Ingen slår den!

  NORLadies.no på ISAF Sikkerhetskurs
  NORLadies.no har besluttet å koordinerer ett ISAF Sikkerhetskurs til i februar/mars med stor vekt på det sosiale utover sikkerhetspåfyll. Her er det noen ledige plasser og interesserte kan gi beskjed til lisbeth.roebekk@norladies.no

  Bildeserie finner du her

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.