Blur Think Tank 2010

2010 kommer att bli ett mycket spännande år!

I år har vi tillsammans visat att man faktiskt kan påverka och göra skillnad. Även i vår konservativa, visionslösa och fragmenterade sport. Eller kanske just därför?

Det finns massor av människor med bra idéer, men det är inte lätt att kanalisera energin så att det ger effekt. Och, som i alla sammanhang, finns det folk som känner sig hotade av förändring. Och SSF måste tillfredställa alla, och då blir det kanske ingen stuns i visionen (för er som undrar hur de ligger till, så finns en status på deras måldokument här).

Men en sak är i alla fall säker.

Blur.se skall vara tongivande i förnyelsen av svensk segling.

Och jag behöver hjälp.

Därför vill jag ha förslag på människor som kan vara bollplank i detta arbete. Som har visioner. Som vill förändra. Som har idéer. Och som kanske inte når fram i de vanliga strukturerna. Inte bara arga 50-åringar med för mycket tid som tyckte det var bättre förr. Utan tjejer. Ungdomar. Jolleseglare. Funktionärer. Designers. Sponsorer. Städer. Media. De som skall forma seglingen de kommande 10 åren.

Ni ver var jag finns…

2 Comments

 1. Team Styrbord Dec 30, 2009 Reply

  Bra Peter…behövs lite vision och framåtanda inom seglingen.
  Personligen tycke jag man borde kunna ena alla att segla under samma regel.
  Enklare för alla. Lite sköna cityrace skulle vara kul…typ Riddarfjärden…eller utaför skeppsbron. Strten på GR kan man mycket väl ha utaför Kastellholmen..

  Gott Nytt på dig

  Jonas

 2. Patrik Dec 30, 2009 Reply

  Måldokumentet såg ut som man väntat sig, jättefocus på ungdom, funktionärer Team Sweden och seglarskolor.
  Fortfarande ingen plan på hur man skall få alla tusentals seglarskoleelever och ungdomar att fortsätta segla efter de fyllt 15år och ingen strategi alls när det gäller breddsegling som på sikt genererar pengar till utvecklande av all segling.
  Kanske finns någon strategi med fler funktionärer att de skall grilla korv eller nått så att folk trivs inom seglingen..

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.