Retro… Container

container-1.jpg
Den här gamla godingen stod på en av baserna i Valencia. I skick som ny. Att det är Udo Schütz som renoverat en av sina gamla IOR-båtar är väl en naturlig gissning. Men är det någon som har koll på exakt vad det är?

container-2.jpg


container-3.jpg

container-4.jpg

6 Comments

 1. Pelle P Feb 12, 2010 Reply

  IOR 50 från slutet av 80-talet. Har för mig att North Danmark var inblandad i den, typ seglade för Dk i AC (Admirals Cup).

 2. Pelle P Feb 12, 2010 Reply

  J/V design

 3. Anders Feb 12, 2010 Reply

  Sprang på den nere i palma ifjol. Den har legat där.. Riktig gammal häck!

 4. Andre B. Feb 18, 2010 Reply

  Mmm…
  Det har ju funnits flera “Containers”. Men det var väl -89 som man kom ftram till att man med två IOR 50 fotare hade en regelmässig fördel vilket kunde leda till seger i Admiral´s Cup. Vill minnas att det tyska lagwet lånade in en 50-fotare från Danmark och Daimond Sails låg väl bakom segelprogrammet. Man had ju haft stora danska framgångar på Admiral´s Cup både 85 och 87 med “X båtarna”. Till -91 hade man ändrat reglerna igen och krävde en 1-tonnare, en 2-tonnare och en 50-fotare. Sen var det slut med IOR-båtar i AC. När det gäller 50-fotarna i sig är det väl bara Farr 40 cirkusen som åstadkommit en tätare racing. “Svenska Carat” med Victor Fors var ju framgångsrik. Men man var även delaktig i en av de största smällarna på vattnet (typ The Card/Puls)…
  Mvh. Andre´B.

 5. Marc Feb 18, 2010 Reply

  Kanonfin bild med riggen!!!

  • Andre B. Feb 19, 2010 Reply

   Om jag inte missminner mig så sitter det en Sparcraft Blue Rribbon mast på Container. Byggs inga sådana master idag. Kolfibermasten på en Farr 40 är rena grovsnickeriet i jämförelse. Om jag får säga det har det inte byggts så fina båtar som de sista årens IOR båtar. Att de sedan inte är eller var de snabbaste på havet kan man ju diskutera. Men det finns ingen konstruktionsklass som skappat så välbyggda båtar och en i jämförelsavis “close racing”…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.