Nya Hugo Boss

100423_Hugo Boss_001.JPG
Det finns två folosofier för hur man bygger en IMOCA 60. Antingen gör man den enkel, lätt och med lite mindre segel så att man kan segla båten fort under de flesta förhållenden (de flesta fransmännan tillhört den här skolan). Eller så gör man en så kraftfull båt som det bara går, och så får man hantera den bäst man kan eller vågar. Nu har man ändrat i IMOCA-regeln för att sätta stopp för de aldra mest kraftfulla båtarna, men de som redan var byggda,mäter fortfarande in även om de måtmässigt är utanför den nya regeln.

Axel Thompson köpte därför gamla Pindar, den i särklass kraftrfullaste båten ritad av Juan K. Många tvivlar på att man klarar att få ut hela prestandan, och dessutom hålla ihop båten. Vi får väl se. Snyggt blir det i alla fall alltid när Hugo Boss är med.

The latest incarnation of the HUGO BOSS IMOCA 60 was given a brief airing on Friday as it was transferred from the Green Marine shed at Spitfire Quay, Southampton to Alex Thomson Racing’s base in Gosport.

Over the last 4 months the boat has been undergoing a dramatic modification and re-fit under the guidance of boat designer Juan Kouyoumdjian that will provide Alex Thomson with the most powerful IMOCA 60 in the World.

The boat, now virtually unrecognisable from the original Kouyoumdjian designed Pindar, features a number of radical changes that sets the boat apart from the IMOCA 60 fleet but, under the new grandfathering rule, keeps the boat within the restrictions set down by IMOCA. Alex Thomson Racing is confident that the results will lead to some exciting sailing.

“We’ve worked closely with Juan to create something that’s a bit special and we’re all really pleased with the result”, said Alex Thomson. “We’re in the process of fitting the rig and then we’ll be able to try her out. I’ve been looking forward to that moment for quite a while now”.

HUGO BOSS is due to be officially unveiled in all its glory at a high profile launch event in May. Alex Thomson will then embark on a six-month sailing programme that will take him up to the start of the Barcelona World Race in December where he hopes to go one better having finished second in the 2007/8 race.

100423_Hugo Boss_005.JPG

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.