Volkswagen X-35 Cup Nacka Strand

Svenskarna lyfter sig

Tålamod, nerver och öga för extrema vindskift avgjorde den andra av fyra Grand Prix-seglingar i Volkswagen X-35 Cup som seglades torsdag och fredag, 13–14 maj. Tidigare Volvo Ocean Race- och America!s Cup- seglaren Gunnar ”Gurra” Krantz var stand in för skepparen Klabbe Nylöf på Volkswagen Sailing Team och besättningarna kämpade friskt för att ”sätta seglarkändisen på plats”. Men ”Gurra” stod pall.
Finska team X.O, som tog en fjärdeplats på X-35 VM 2009 och vann stort i Grand Prix 1, vann första dagens distanskappsegling som sträckte sig in till Slussen, ut mot Gåshaga och sen målgång utanför Nacka Strand. Ett spännande lättvindsrace där positionerna ändrades ofta och minsta miss i vägval blev dyrt.

Dag två genomfördes bankappseglingen med sex race, varav ”Gurra” och det rutinerade Volkswagen-teamet spikade fyra och tog totalsegern. De leder nu serien totalt. Övriga svenskar höjde sig också, Lars Sörqvist på ”Wild Thing” tog andraplatsen och Ludvig Axling på ”Rio” tredje. Finländarna slog rekord i straffrundor och slutade fyra.

Nästa Grand Prix går 21–22 aug vid Saltsjöbaden.

IMG_3769.jpg

IMG_3884.jpg

IMG_4024.jpg
.