Team Mad Dog

Det har ju blivit vanligare med team där man seglar olika båtar. Det ger flera synergieffekter, framförallt när det gäller den trånga resursen besättning, men det kan också förenkla paketeringen mot sponsorer och andra intressenter.

Internationellt gäller det väl alla team, med Oracle och Groupama i spetsen. Lokalt har vi några exempel, även om många inte är lika uttalade som Team Mad Dog.

Hej Peter,

Vet inte om du har noterat det men vi sötvattensseglare har satt skapat en lite oortodox satsning som seglar under namnet Team Mad Dog (gamla gubba…). Totalt 17 personer, tre båtar (Elan 410, Elan 310 och Express 2002) samt lite match racing och two handed. Bakgrunden är att det är ett j-kla pyssel att förena kappsegling med arbete och familj. Totalt omöjligt att ha samma besättning hela tiden men om man istället kan ha ett större gäng som klarar sina positioner (och ibland på olika båtar) blir det lättare att planera, motivera samt i slutändan förena resultat med kul segling. Det blir fler starter vilket i slutändan ökar möjligheten till bra placeringar.

I år sponsras vi av Max Matthiessen och har som mål att leverera tre pallplaceringar – och det började bra med en tredje resp. fjärde plats på Lidingö runt (och med mig i coach ribben – än så länge coachar jag bara vilket är j-kligt lärorikt)

Följ oss gärna på bloggen: http://www.maxmsailing.se/

Häls Aage