Team Mad Dog

Det har ju blivit vanligare med team där man seglar olika båtar. Det ger flera synergieffekter, framförallt när det gäller den trånga resursen besättning, men det kan också förenkla paketeringen mot sponsorer och andra intressenter.

Internationellt gäller det väl alla team, med Oracle och Groupama i spetsen. Lokalt har vi några exempel, även om många inte är lika uttalade som Team Mad Dog.

Hej Peter,

Vet inte om du har noterat det men vi sötvattensseglare har satt skapat en lite oortodox satsning som seglar under namnet Team Mad Dog (gamla gubba…). Totalt 17 personer, tre båtar (Elan 410, Elan 310 och Express 2002) samt lite match racing och two handed. Bakgrunden är att det är ett j-kla pyssel att förena kappsegling med arbete och familj. Totalt omöjligt att ha samma besättning hela tiden men om man istället kan ha ett större gäng som klarar sina positioner (och ibland på olika båtar) blir det lättare att planera, motivera samt i slutändan förena resultat med kul segling. Det blir fler starter vilket i slutändan ökar möjligheten till bra placeringar.

I år sponsras vi av Max Matthiessen och har som mål att leverera tre pallplaceringar – och det började bra med en tredje resp. fjärde plats på Lidingö runt (och med mig i coach ribben – än så länge coachar jag bara vilket är j-kligt lärorikt)

Följ oss gärna på bloggen: http://www.maxmsailing.se/

Häls Aage

3 Comments

 1. Team Styrbord May 20, 2010 Reply

  Det är bra…men är inte de flesta team mest ( gamla gubba……)

 2. Magnus May 21, 2010 Reply

  Får man verkligen coacha från en ribbåt under ett race? räknas inte det som hjälp utifrån som inte alla båtar får ta del av?

  • Aage May 22, 2010 Reply

   Absolut, dvs man kan åka runt med kamera och ta bilder – ger bra underlag för snack efteråt. Klart lärorikt att se saker från sidan (och vi hade en hel del kommentarer avseende starten….)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.