Cookson 50 Camilla @ Big Boat Challenge

Fler filmsnuttar från Big Boat Challenge. Här har vi Cookson 50 Camilla som dånar fram i 18-20 knop strax före TP52 Fram i just det här racet. Ser ju kontrollerat ut, men i eftersnacket lät det som man hade haft en del spinnaker i vattnet precis som många andra.

Och på väg hem blev vi omkörda av Camilla på väg ut i Kattegat. Vi var nöjda med 8-10 knop, och så kommer de dånande med 17-20. Tydligen peakade de på 23 knop… Inte rättvist!

Lite söder om Anholt klockan fem på morgonen.

6 Comments

 1. dennis May 27, 2010 Reply

  smått orättvist!! när vi på måndag-tisdag natt befann oss där under delivery Stockholm-Gborg med Akilaria 40´ på samma ställe hade vi 15-20m/s NorthWest… not nice

 2. Pär Lundberg May 27, 2010 Reply

  Såg det på prognosen, så vi drog så fort vi var klara på söndag kväll…12 timmar brygga till brygga ~175 distans…så fort gick det, men slitsamt var det !

  MVH Pär

 3. Author
  Peter Gustafsson May 27, 2010 Reply

  Vi hade ett pitstop på Anholt, och när vinden lättade vid lunch på måndag så stack vi igen. Routingen sade att vi skulle hinna till Långedrag precis innan kulingen slog till… men precis när vi passerade hamninloppet vid 20-snåret kom det 17 m/s som gjorde förtöjningen till ett mindre cirkusnummer.

  Jag fick ju be om ursäkt att min routing var 10 minuter fel :-)

  Dennis, antar att det var Tieto Passion? Vad finns på agendan härnäst?

 4. Dennis May 27, 2010 Reply

  För tillfället kör båten kundseglingar i Göteborg. Jag är inte desto mera med i prjektet, men de ska väl köra lite kundseglingar i Skandinavien och sedan större shorthanded i Frankrike. Jaques Vabre?

 5. Dennis May 27, 2010 Reply

  .. eller Route du Rhum, heter den väl… som går i höst?

 6. Ragnar Wisløff May 28, 2010 Reply

  Nei, dette er ikke rettferdig, de har jo ikke rev i storen engang! Vi var på samme sted noen timer etter, med to rev og mye krengning. Svingkjøl og lett skrog har vel en viss effekt …

  Kulingen som traff Blur, traff også Smil rett utenfor Smøgen, vi fikk gå for motor i 15-20 m/s i halv time til vi var ved brygga, så Peter, du er tre ganger så god som meg på den routingen :-)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.