Liros Marstrand Cup

 Karabella1.jpg
Äntligen lite segling på Marstrandsfjorden. De senaste åren har ju ett av sveriges bästa seglingsvatten nästan legat öde. I år är väl höjdpunkterna SM i Express (29-31 juli), Dragon Gold Cup (5-13 aug) och Laser Masters (13-15 aug).

Den välkända och gamla Rutgersson Cup byter efter ett uppehåll 2009, namn till Liros Marstrand Cup (lördagen den 19 till söndagen 20 juni). Det kommer bli kölbåtssegling på 2 banor. Inre bana för C55 och yttre bana för Expresser och Drakar. På lördagen seglas del 2 av C55 Tour Sweden 2010. Härliga banor med tighta dueller på fjorden och utanför Strandverket kombineras med skön Aftersail. MSS välkomnar Er tillbaka till en nystart av västkustens mest klassiska tävling!

8 Comments

 1. S-256 Jun 3, 2010 Reply

  Förr fanns även LYS-klass(er) med i Marstrandsregattan, det hade verkligen varit kul om det återuppstod. GKSS tycks ha lagt ner allt vad SRS-segling heter? Var det möjligen Marstrands SS som stod för regattan, kommer inte i håg.

  • Anders Averdal Jun 19, 2010 Reply

   Marstrandsregattan går fortfarande i Juli sedan ett antal år tillbaka. (Åtminstonde sedan 2004)
   Och att det sen inte är några handikapp klasser beror på att alla som seglar lite större båtar inte har samma förmåga att få 8-10 man att lämna familjen i en vecka mitt under semestern.

 2. Robban Jun 4, 2010 Reply

  Rutgerson Cup är inte detsamma som Marstrands regattan. Under Marstrandsregattan har det även seglats LYS. Vad jag kan minnas har det endast seglats entyp på Rutgerson Cup.

 3. Claes Jun 4, 2010 Reply

  Skall bli riktigt kul att komma ner och köra lite Express i Marstrand igen! Var väl 2006 vi var där med Express senast om jag inte kommer ihåg fel.
  Det känns som det också är bra fixat för oss som kommer landvägen med lyft som ingår. Annars har just lyft varit förknippat med ganska stor kostnad. Nu kan vi lägga dom pengarna på bättre boende istället!
  Hoppas det kan bli ett 20-tal Expresser på linjen!
  MSS verkar satsa. Har ju också löst att Frostbite lever vidare, det tackar vi också för!
  /Claes

 4. ErikB Jun 8, 2010 Reply

  Vi kommer och hoppas på ett riktigt härligt race! Entyp regerar, SRSLYSORCIIRC är för krångligt! Snabbt och enkelt ska det va..

 5. Erik Barkefors Jun 8, 2010 Reply

  Till skillnad från min halvt anonyme namne tycker jag om handikappsegling som jag ser som en förutsättning för att vi ska kunna ha en breddsegling i Sverige. Bredden ger sedan en topp som kanske väljer att segla entyp eller IRC/ORC.

  Den allra enklaste åtgärden för att förbättra LYS/SRS är att alla klubbar rapporterar in alla resultaten. Då blir underlaget för bästa möjliga handikapptal bättre!

 6. fills Jun 14, 2010 Reply

  Nu är det 50 båtar anmälda! Det kommer att bli en väldigt trevlig aftersail på Strandverket ;)

 7. Oscar Jun 19, 2010 Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.