Skota kastar draggen!

Det är väl inte första april i dag? Över frukostkaffet kollar jag som vanligt in skota.se och möts av inlägget nedan… Kan det verkligen stämma? Kom igen nu. Vem skall hålla koll på vad som händer i huvudstaden? Och leverera sjukt fina gallerier från racen?

Vi kastar draggen!

Idag när skota har femårsjubileum så blir det här sista giget. Vi behöver helt enkelt ta ner töjen, kasta i ankaret och hänga skotahandskarna på tork. Den 7 juni 2005 sjösattes www.skota.se. Nu är resan över och destinationen nådd. Det har varit oerhört kul och givande att producera den här hemsidan till förmån för segling i stort och smått. Det har blivit så många inlägg och bilder att vi knappt kan räkna dom längre. Men vi ångrar ingenting. Tiden är knapp. Livet är kort. Vi kommer förstås inte att sluta segla. Utan en förhoppning om tvärtom.

Vad ska skota redaktion pyssla med nu då? webmaster kommer att antagligen inte att kunna hålla sig från att ta bilder på segelbåtar och då hamnar dom på http://www.persept.se. Att lära äldsta dottern segla Optimist, gasta så mycket han orkar och på något sätt filma och skriva om segling när tillfälle erbjuds är redaktörens löften.

Vi ses på fjärdarna!

Vad kan vi göra? Namninsamling? Brev till regeringen? Protestera hos ISAF?

Lägg en kommentar nedan och övertala gubbarna att fortsätta!

14 Comments

 1. En grupp på “Fejjan” är väl det som gäller nu tör tiden om man vill ändra nått ;-)

 2. DG Jun 7, 2010 Reply

  Kommer att bli ett tydligt tomrum på nätet – ni har gjort ett starkt jobb och intryck under åren. Tack!

  Hoppas någon kan fylla hålet.

 3. Team styrbord Jun 7, 2010 Reply

  Trist att en bra blogg från stockholm försvinner. Det är för mycket västkustare som bloggar om segling. Balans är viktigt. Det är tyvärr tunt på nätet om seglingen som sport i stockholmsområdet. Mest en massa trista middagstips och pic nic recept….

 4. Edward Jun 7, 2010 Reply

  Riktigt tråkigt!

 5. Jack Sparrow Jun 7, 2010 Reply

  En annan pressrelease?

  Skota släpper musen till Photoshop och förtöjer sina Drake vid Gamla Stans Yacht klubb för gott!

  Vad är det som händer? Överklassbloggen framför alla läggs ner! I pressreleasen är följande saxat: “Efter långa överläggningar har vi på skota.se kommit fram till att det inte längre är tillräckligt underhållande att steka runt i skärgården med en het rib och skriva härliga, fartfyllda reportage ackompanjerade av natursköna bilder. Därför bommar vi nu igen!

  Detta är ett dråpslag mot alla oss “jantesvenskar” som nu kommer sakna all inblick i seglarlivet kring Lidingö. Vem skall nu ta bilder på alla stekarkids med italienska mockaborstade finskor och Sail Racing flytvästar som seglar på farsans båt? Hur blir det med reportagen från Hansens svindyra regattor och vem kommer nu att ha koll på restaurang J.s meny?

  Vi kommer sakna er!

  Jack Sparrow

 6. Nordh-O.S.T.en Jun 7, 2010 Reply

  Synd att det sker. Det var den första seglingssajten jag kom i kontakt med och som stegrade intresset. Har alltid präglats av coola kommentarer och fina bilder.

  De kanske kan bli gästbloggare på Blur.se.

 7. JIMMY Jun 7, 2010 Reply

  Mycket tråkigt! Men jag hoppas och tror att vi kommer ses på någon kobbe i bland.

  //JIMMY :)

  • Author
   Peter Gustafsson Jun 7, 2010 Reply

   Tar du över stafettpinnen med sämst.se?

   • JIMMY Jun 8, 2010 Reply

    Tyvärr inte, har inte sån koll på vad som händer i seglarkretsarna, är fast i min egen mycket begränsade bubbla… :(

 8. Hasse B Jun 7, 2010 Reply

  Ledsam nyhet. Skota tillhör pionjärerna med att bevaka segelsporten på webben och fick oss att tro att det är det här som är framtiden. De gjorde det bra, snyggt och med en skön humor.
  Förståelig nyhet. Vem orkar i längden driva en segelsportwebb utan ersättning som behöver uppdateras två – tre gånger dagligen med intressant innehåll?
  I Sverige finns det möjligen ett undantag.

 9. kalle Jun 7, 2010 Reply

  Jättesynd att en av orginal bloggarna försvinner. Det finns några bloggar som uppdateras regelbundet även fast de flesta är team relaterade och inte lika breda som skota och blur som exempel. Tycker både tangosailing, samst.se och avantime gör ett bra jobb och det poppar säkerligen upp fler.
  / Kalle

 10. Claes Nettelbladt Jun 7, 2010 Reply

  Seglade ut från Sandhamn i lördags förmiddag parallellt med skotas redaktionsbåt. Skönt tänkte vi ombord på min båt. Då behöver vi inte ta fram kameran och plåta Sandhamn Open – det kommer ett fint reportage på segla.se. Och det gjorde det också och med sedvanligt kanonfina bilder. Att det skulle bli den sista kappseglingsrapporten på skota.se kunde vi inte ens ana. Tragiskt för kappseglingssporten på den här sidan av landet. Deltagarantalet minskar på flera av våra seglingar och vi saknar en sådan pådrivande resurs som blur. Och utan skota.se kanske vi även fortsättningsvis får se allt färre deltagare. Så trist…

 11. Johan G Jun 8, 2010 Reply

  hahhaha :-D @Jack S !

 12. Svenne Jun 11, 2010 Reply

  Det kommer nya…

  Fast jag kommer sakna Skota lite

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.