Linda Rahm inför Stena Match Cup

Tillbakablick
Linda har seglat som rorsman inom matchracingen sedan 2000. Under åren har Linda avancerat sakta men säkert på världsrankingen. Hon etablerade sig i världstoppen under Lysekil Women’s Match 2004 då hon höggravid ledde tävlingen efter grundomgången. Samma år slutade hon 3:a på VM i Danmark.

P g a barnafödande, samt att hennes man Mattias Rahm seglade för Victory Challenge i Spanien gick seglingen lite på halvfart under 2005-2006. Under andra halvan av 2007 satsade Linda och hennes besättning hårt och vann Lysekil Women´s Match. Detta i stenhård internationell konkurrens. Denna vinst samt SM-Guldet för damer gjorde att hon och besättningen fick mottaga Svenska Seglarförbundets pris för bästa svenska kvinnliga besättning under 2007. Under 2008 avancerade Linda till 2:a plats på världsrankingen, bl.a genom en ny seger i Lysekil Women’s Match.

Under 2010 misslyckades laget med sina mål och var nära att sluta. Linda kände dock att hon hade mer att ge och samlade tjejerna i en satsning mot OS i London 2012.

Årets säsong-målsättning
Årets stora mål är att etablera sig internationellt i den nya OS-båten, Elliott 6. Vi ligger lite efter de övriga nationerna i småbåtssegling men har höga matchracingkunskaper. Det gäller att lära sig båten och få varva vår hårda träning på hemmaplan med tävlingar i världscupen. Motståndet är extremt tufft, då hela världseliten har ökat träningsmängden från i fjol.

Tävlingskalender 2010
8-9maj OCR, GKSS
25-29 maj SPA, Holland
19-23 juni Kieler Woche, Tyskland
5-11 juli Match Cup Sweden, Marstrand
15-18 juli SM, Malmö
9-14 aug. OCR, Weymoth
2-3 okt. OCR, Stockholm

Besättning 2010

  • Rorsman; Linda Rahm, 36 år, Torslanda. Sjukgymnast, punktlig, omtänksam. Kontrollerad rorsman med tändvätska när det behövs. Har tagit ärlighet till en ny dimension.
  • Mittgast; Anna Skarenhed, 36 år, Mölnlycke. Mamma som gillar äventyr. Stark och lugn trimmer som alltid vill hitta mer fart i båten.
  • Fördäck; Annika Carlunger, år, Göteborg. Innesäljare med stort driv. Segling är livets stora passion.