Luren – nytt namn på Telefonica-grundet

Luren.jpg
Kul att Henrik Holm fick vara med och döpa grundet som Telefonica Blue körde på utanför Marstrand. Lite göteborgshumor. Kanske skall man ta och skicka in “djävulshålet”?

From: Fredrik Strömbäck
Date: 22 juni 2010 15.40.04 CEST
To: Henrik Holm
Subject: Angeånde grundet Luren

 
Hej,
 
Tänkte bara meddela att vi nu har lagt in namnet ”Luren” vid grundet väster om Bussholmen i sjökortsdatabasen (se bifogad kartbild). Det kommer från och med nu finnas med på berörda sjökort över området.
 
Trevlig midsommar!
 
Hälsningar,

Fredrik
 
SJÖFARTSVERKET
Fredrik Strömbäck
Nautisk Redaktör, Farledsavdelningen

8 Comments

 1. Patrik Aug 11, 2010 Reply

  Snyggt!!!

  Kul med myndigheter som kan släppa på stelheten ibland, bra initiativ Henrik!
  Patrik /SWE 329

 2. Grymt kul!

 3. Sam V Aug 11, 2010 Reply

  Hahaha, grymt av både Henrik H och Sjöfartsverket.

 4. Tomas Aug 12, 2010 Reply

  Otroligt skönt!
  Hoppas det inte är luren-drejeri bara. Grundlurad skulle jag känna mig.

 5. Erik J Aug 12, 2010 Reply

  Jettekul……….. MEN för de som kör Garmin-plotter, even 2010 års kartografi; så dyker inte 1,5 meteren upp för man har zoomat inn til [-]=30 meter……..hur kul är det????? Grynnet är riktig nog mörkblått; men Garmin ger ingen varning för <2 meter som de flesta(?) grynner gör………….Kolla och se at Garmin visar grynnet på 5,5 meter en kabelleängd väster om "Luren"….men inte "Luren"….Illa? JA tycker jag!!
  Jag har varnat för detta till bl.a. Peter G (som lyckligvis inte kör Garmin), men who cares? Vem av är litar på plotter? (Kartografi och/eller GPS).

  • Mikael Vesala Aug 13, 2010 Reply

   Du , jag håller med , har tre grundkänningar pga. garminGPS nu. i två av fallen var jag klart ute på ” vitt vatten”, inte ens på ljusblått. kommer inte ihåg vilken zoomning det var. det är förbaske mig inte mer än 30-50 meters noggranhet på min garmin 172:a. kör jag genom 10 meter smala sund är det mer regel än undantag att spåret hamnar på land. 2006 genade vi nära Anholts NV udde. Lodet visade 2m djupt å GPS:ens spår var långt uppe på land. Dessutom visade Gps:en att det skulle finnas en smal remsa sand i dagen ut mot revet, men den hade försvunnit redan på 70-talet enl. lokalbefolkningen. suck.. kom inte å tjöta om dåligt omdömme nu. säger apparaten att det är ok, så ska det vara det . annars hör den inte hemma på en båt. Är andra märken bättre?

   • Johan L Aug 13, 2010 Reply

    Du seglar för fort helt enkelt… GPS:n hänger inte med!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.