Lata Latituder

IMG_1828.JPG
Många i min närhet har börjat följa gänget på S/Y Wind, 6 killar i en en nödtorftigt upprustad Sparkman & Stephens 47 från 1988. Målet är att seglar ARC 2010, men ibland verkar fokus mer ligga på kalas i Hamburg och Amsterdam. Lite lagom galet…

Båten går sönder hela tiden, så vi har så klart varit oroliga när de nu skall korsa Biscaya i oktober. Men de verkar ha en ofantlig tur med vädret. De stack nu på morgonen och verkar få en fin slör hela vägen.

Biscaya

Imorgon bär det av! Båten är äntligen i ordning och vädret över Biscaya blir inte bättre så här sent på året. Även besättningen börjar tillfriskna efter en lurig magsjuka som påverkat de flesta ombord. Det som gjort är; bunkra mat/vatten, besiktiga riggen, tätat skylight, justerat motorn, fixat bra stuvutrymmen, skruvat upp en Dan Bouy, fixat en tryckutlösare till livflotten, packat två grab bags, riggat drivankare, bunkrat upp med 140 liter extra disel osv. osv.

Nu återstår det bara att segla över Biscaya och lägga det till meritlistan. Alla förutsättningar är bra, och antagligen kommer det bara vara en härlig seglats på cirka 450 -550 distans (beroende på om vi drar till La Corçuna eller Vigo).

Om vi inte får ordning på Mailasail (som är den felande länken till att vi ännu inte kan blogga från havet) så hörs vi om några dagar!

2 Comments

  1. Team Styrbord Oct 12, 2010 Reply

    Enligt pappa Dennis Töllborg, juridikproffessorn så lättade de vid 6 tiden i morse för att ta sig över biscaya. Kul projekt och killarna verkar ha kul.
    Rejält avis blir man….

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.