Äntligen fredag…

7 Comments

 1. Gustaf Dyrrssen Nov 12, 2010 Reply

  Fredrik, Det här är det perfekta racet för Refanut. Faktum är att jag inte bryr mig vilket respit system. Skulle gärna komma först och jobba hårt för att komma först. Men kommer vi sist funkar det också bra……………… oavsett om det är mitt, båtens, respitsystemet eller tävlingsledningens fel.

  Vi har nu flera mycket bra internationella entyps klasser i Sverige. X-35, Farr30, Drake, F18, laser, snart SC26 bara för att nämna några få. Man kan antingen stånga sig blodig genom att försöka förändra ORC / IRC mfl eller fokusera på seglingen genom att köpa eller vara crew på en entyps båt. “kriget” i respitsystem är MYCKET gammalt (faktum är att Havsörnarna bildades pga att KSSS ville köra skärgårds kryssare men dåtidens kappseglare ville segla R-båtar.) Att detta “krig” skall gå över just nu är inte troligt. Med denna åsikt (som jag delvis har fått från blur.se med alla bra insikter) kommer jag rösta med fötterna och söka mig mot mer entyps segling. När jag kör respit segling kommer jag inte bry mig om annat än att ha kul och göra mitt bästa så att jag kan se tillbaka på racet och vara nöjd med min insats. Resultatet däremot kommer att vara mindre intressant för det är överpolitiserat, både mellan systemen men även internt inom ett system vilka båtar som skall favoritiseras just för stunden.

  “fighting for peace is like fu….ng for virginity” Ha en trevlig helg you all.

  • Spirit Nov 12, 2010 Reply

   Gustaf, Antigua Sailing Week är fantastiskt bra på många sätt. Segling under perfekta förhållanden, 15-25 knop vind, 28 grader i luft och vatten och inte minst en mycket bra balans mellan segling och sociala aktiviteter. Mao segling fyra-fem timmar mitt på dagen. Starterna så sent så att besättningarna hinner vakna till liv och målgång i tid för bad och alldeles för mycket öl, rom, grillad mat och underhållning.

   Vi seglade 2010 med Spirit, placerade oss hyfsat trots att merparten av två års crusingsegling var kvar ombord och segelgarderoben var lite begränsad. Bäst av allt är att det är första gången vi inte hörde något som helst snack på bryggor och i baren om konstiga mätetal. Man seglar efter en regel som används i Karibien som heter CSA. Inmätning tog tre timmar och verkade lagom vetenskaplig men alla tycktes hyfsat nöjda, från RAN till tunga Oysters med all crusinglyx ombord. Hur svårt kan det vara? Tydligen väldigt svårt.

   • Gustaf Dyrrssen Nov 12, 2010 Reply

    Erik,
    Du gör helt rätt. Sjukt fin båt. Med på bra regattor….. SUPER

    Ni som inte har tittat närmare på Eriks Baltic 50 SPIRIT, gör det. Skötbord i kolfiber har jag hört det ryktas om. Bara det……. När får vi en länkad action video från en blåsig undan vind ???

    MVH, G

   • Anna Nov 13, 2010 Reply

    Antigua Sailing week är helt underbart. En av de bästa upplevelser någonsin. Tydligen var det lite dåliga vindar i år och jag va på en båt som i svenska mått knapt var sjövärdig, men jag kommer alltid att se tillbaka på de 14 dagar jag var där som en av de bästa resor jag någonsin gjort. ÅK DIT! Skall ni dit 2011 så skriv ett mail så tar vi en fika!

  • Fredrik Wallenberg Nov 12, 2010 Reply

   Jag har ingen större lust att ta över Refanut (hon mår alltid dåligt av varmt väder). Kan vi inte hitta någon lämplig 45 fotare? :-)

 2. Henrik N Nov 12, 2010 Reply

  Förefaller vara en trivsam sysselsättning så här års. Och alla andra dagar på året också, för den delen…

 3. Erik Hjelmström Nov 12, 2010 Reply

  Jesus.. Blue water sailing.. Antigua och övriga västindien var mitt hem under 5 år på 80-talet, inkluderat ett antal Antigua Race week. Då på tunga och bekväma Swanbåtar! Oavsett – får ni möjlighet, så gör det! Om det är så det sista ni gör i livet!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.