Frostbite 2010 inställt

Frostbite inställt pga kyla! Det känns konstigt att uttrycka sig så men säkerheten måste komma i första rummet. Det handlar inte bara om säkerheten på tävlingsbanan utan även om säkerheten på vägarna. Det onormalt kalla vädret har ställt till bekymmer för en stor del av Sverige och Norden. Det höga lufttrycket i kombination med hård nordostlig vind medför även att vattenståndet utefter västkusten är ner till 70 cm under normalvattenstånd vilket får till följd problem vid sjösättning och förtöjning av båtar.

Prognosen för den kommande helgen ger oss bara marginellt hopp om förbättring av vädret och därför har vi i tävlingsledningen idag fattat detta beslut vilket vi hoppas att ni har förståelse för.

Vi är glada över att så många deltagare anmält sig och vi hoppas att ni är beredda på att göra så även nästa år.

Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Seglingsår 2011

Stefan Sjöström
MSS ordf.

Sture Andersson
Tävlingsledare

Petter Vedin
Seglingsledare

14 Comments

 1. JIMMY Nov 30, 2010 Reply

  Typiskt, nu får vi inte visa hur tappra vi är med vårt svärd och vår cape…

 2. Valerius-Hanzon Nov 30, 2010 Reply

  Är ni galna, segla så här års? Är det bara jag som tycker att der verkar som att seglingen har en tendens att bli en stark konkurrent till våra normala vinteraktiviteter? Är det galet, kul eller ett tecken på växthuseffekten? Bör det isåfall rapporteras till den internationella klimatpanelen, de vill ha väl ha alla bevis nu efter tvivelaktiga data om glaciärerna i Himalaya?

  • Fredrik Lönegren Nov 30, 2010 Reply

   Det är nu säsongen börjar http://www.dnsweden.se

   Jimmy + andra, hoppas få se dig vi Görväln istället. Kontakt info hittar du på Görvälns enkla hemsida http://www3.idrottonline.se/default.aspx?id=419343

   (Jag vill gärna få kontakt med Gustav M)

   • Nicklas Dec 1, 2010 Reply

    Ja isen la sej inatt på Görveln så det är väl inte omöjligt att man snart får se DN jakterna susa förbi.

    Gustav är väl ute och seglar med Hugo Boss så han kan bli svår att få tag på just nu. Annars hittar du väl hans kontaktuppgifter på http://www.gustavmorin.com

    • Fredrik Lönegren Dec 1, 2010 Reply

     Kanon tack för tipset.
     Kanske att det är 7-10 cm redan på lördag eller söndag.
     (Brukar finnas partier där det brukar ta lite längre tid att bli tillräckligt tjockt)
     Blir nog att reka ordentligt innan man drar iväg i 100 knutar.

     Vill ni få ha begär?! Kom och kolla vad vi håller på med.
     Görvälns Isjaktklubb, Järfälla
     På isen(nyisar): ALDRIG ENSAM, DUBBAR, ISPIK m.m.

 3. Morgan Svensson Nov 30, 2010 Reply

  Ett bra beslut av en tävlingsledning som tar ansvar.
  Bara att hoppas på (bättre väder) nästkommande år

  //

 4. Mikael Vesala Dec 1, 2010 Reply

  Nä nu får det räcka med trygghetmani ! Jag hade visserligen inte tänkt segla frostbite i vilket fall, men reagerar speciellt på att dom t.o.m värnar om säkerheten på vägarna till evenemanget, då har säkerhetstänket passerat alla rimliga gränser, det får vara nog nu. En person som anmäler sig till Frostbite är nog rätt medveten om att det kan bli jävligt kallt, och att det ingår ett moment av fara. I själva verket kanske det t.o.m är en smula lockande. Eller är svensken på väg att bli en lallande fåne som måste skyddas från alla eventuella olycksrisker till varje pris?

  • Fredrik Dec 2, 2010 Reply

   Tänk inte efter själv! Det kan vara farligt.

 5. swe Dec 1, 2010 Reply

  Tycker det är vettigt att ställa in-just pga säkerheten både på vattnet och på vägarna. Hur många är det som har vinterdäck på sina båttrailers? Riktigt farligt med släp utan vinterdäck i kombination med bil utrustad med sommardäck, vilket säkert är den kombination som 90% av deltagarna skulle kört med om Frostbite ej ställts in!

  • stefan ljungstedt Dec 2, 2010 Reply

   Ska man vintertraila är det väl rimligt att man har vinterdäck på bil + trailer. Liten kostnad och uppoffring i jämförelse med hålla en eller flera segelbåtar i skick samt ordna med all övrig logistik kring en seglingshelg.
   Nej, tråkigt tycker jag att det blev inställt när det äntligen blir vinter vilket ju rimligen är det man eftersöker när man lägger segling i december och kallar den för Frostbite.
   Stefan

 6. Malcolm S Dec 1, 2010 Reply

  Hade skaffat en dunk miljövänlig glykol att doppa linorna i, och köpt nya dojor hos Ulrik Jollespecialisten, så visst är det trist att det inte blir av. CB 66 SWE 128

 7. fills Dec 1, 2010 Reply

  Smart lösning med miljövänlig glykol! Söligt i båten? Trist att det ställs in men det är nog smart ur säk syn. Konstigt att det inte finns en regel med torrdräkter för kölbåtseglare när det är kallare ute. Det hade ju ökat säkerheten på vattnet betydligt. I optimisten fanns det väl någon regel gällande vattentemp?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.