Sweet… Class 2M

class2mbak1.jpg

Sprang på en entusiastisk fransman vars konstruktion från slutet av 2009 nu visades Class 2M för första gången på boot Düsseldorf. Måste säga att finishen var perfekt och designen var fräck. Jag och en Yacht reporter fick en trevlig genomgång och några av sakerna som är roligt att förmedla vidare är att 8st båtar är byggda. Byggnationen sker i La Rochelle och man försöker (som alla andra) bygga en entypsclass. Båten säljs för 39000 euro inklusive fransk moms på 19% samt inklusive segel från NS. Vidare så har man valt traditionell spinnaker istället för gennaker då kunderna efterfrågade detta på de tidiga modellerna och nu har man bestämt sej för att köra på detta spår. Konstruktionen är gjord av Antoine Fritsch, en konstruktör vars inte tidigare designat båtar. Antoine låter meddela att man kan få båten i vilken färg som helst men bara den blir godkänd av Antoine själv. Tydligen har han en designtänk och alla färger platsar inte i det det. Seglingsegenskaperna kan jämföras med en Starbåt rent fartmässigt på kryssbogar men är givetvis snabbare på undanvinden då en blåsa kan hissas gentemot Starbåten.
 
Längd: 7,2 m
Bred: 1,5 m
Vattenlinjelängd: 6,35 m
Djup: 1,50 m/0,42 m
Vikt: 450kg (varav 220kg i kölen)
Storsegel: 18,7 m2
Fock: 8,3 m2
Spinne: 27,3 m2

class2mbrunn2.jpg


class2mclass2.jpg

class2mfock.jpg

class2mFor.jpg

class2mkol.jpg

class2msittbrunn.jpg

class2mstjart.jpg

4 Comments

 1. Clifford Jan 23, 2011 Reply

  Däcket är av bambu o epoxi, så även rorkulten. Den kändes förvånansvärt lätt. Säkert himla go båt att segla.

 2. Erik Barkefors Jan 23, 2011 Reply

  Här finns massor av bilder i sjön:
  http://picasaweb.google.com/navalforce3/PHOTOSCLASS2M#

 3. Johan W-z Jan 24, 2011 Reply

  En riktig läckerbit, avseende skrovet. Slankt och en akter á la Safir. Häftigt. Dock kunde man väl valt ett snyggare segelplan/storsegel än ett förstorat vindsurfingsegel …??? Förtar mycket av helhetsintrycket och drar ner betyget :-(

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.