Watski Skagerrak TwoStar | trash talk

kart-banen.jpg

I morgon startar Watski Skagerrak TwoStar från Hankø i Norge, och bansträckningen i år ser lite annorlunda ut. Bara två ben och 6 timmar stopover i Arendal. Det andra benet rundar bara Brofjordens angöring för att sedan fortsätta mot Norge igen. Just nu pekar det på en lång kryss till Arendal, men ganska lagom med vind.

Dessutom har man i år Watski TwoStar Kystseilas som blir tur & retur Hankø-Arendal. 12 deltagare anmälda, och det skall bli intressant att se hur man hanterar en GP42 på två man. Fast när man sett folk segla Farr 40 och Cookson 50 så är väl allting möjligt?

På långa banan är det drygt 100 båtar i startlistan. Massor av duktiga seglare så det är svårt att tippa någonting. Personligen tycker jag LYS 1.25-1.30 ser hetast ut, och det beror inte bara på att vi själva brukar hålla till där.

Först och främst har vi fältets två svenska båtar, X-382 Chamsiin (Peter Dahlsten och Peter Pilups) och Bavaria 35 Match Bea (K-G och Sigrid Sahlin) men också Christen With i X-34, Pål Kragerud och ranking-ettan Simen Løvgren i varsin SunFast 3200, Tommy “Luringen” Bergman i sin Fingulf 39, förra årets vinnare Svein Olav Moe Fredrikstad och Per Arne Skjeggestad i sin Cayenne 42 och som outsiders Ole-Petter Pollen och svenske Thomas Moss i T-34. Plus 3-4 heta båtar till. Ja ni fattar :-)

Det kommer att bli sjysst tracking, så det är väl bara att fira midsommar med en dator nära till hands. På kustbanan blir det TracTrac och på havsbanan nya SailRacingToday tillsammans med True Heading.

Lycka till alla!

15 Comments

 1. Anders D Jun 22, 2011 Reply

  Nu blev jag sugen, kanske passar bättre nästa år. Blir kul att följa på trackingen med AIS. Andra långa benet ser intressant ut, isället för lång bog-stop-lång bog-stop-lång bog! Och rent praktiskt var det nog omöjligt att få in båtarna i en bra hamn under midsommarhelgen.
  Hoppas på svenskt i toppen!

 2. Peter Jun 22, 2011 Reply

  Hej
  Nu ligger vi här i Hankö och förbereder oss inför morgonens start. Vi startar kl. 11.00. Som det ser ut nu kommer vi att ha en frisk kryss hela vägen till Arendal.
  3:a och två rev kanske.
  Peter & Peter på Chamsiin

  • Hans Jun 22, 2011 Reply

   Lycka till och så syns vi på BR!

 3. Jonas K Jun 22, 2011 Reply

  Lycka till svenske gubbar !!
  2011 blir icke Norge år för mig och Urban.
  Vi ses i Uddevalla torsdag kväll :)

  Jonas

 4. f424 Jun 22, 2011 Reply

  Kör hårt Chamsiin!

 5. Lycka till alla 2Star seglare. Det blir utan oss i år. Väderprognosen verkar något bekant så jag saknar väl egentligen inte det första benet ned till Arendal. Men det blir åtminstone inte lika blött och kallt som förra året och året innan.

  Ha en god tur!

  Mvh
  Tom

 6. Author
  Peter Gustafsson Jun 23, 2011 Reply

  Nu har många i klassen ovan passerat Trisein. Chamsiin ligger bra med, och skall man döma av bilderna och de många haverierna så ser det ut precis som vanligt. Kommer att bli en lång kryss till Arendal!

  http://www.sailracetoday.com/map.php?race_id=4

  Känner speciellt med Xtreme som har pajat förstaget och är på väg tillbaka.

 7. PeterChamsiin Jun 23, 2011 Reply

  Hej, vi ligger 9 dist öster om Jomfruland. Bonnkryss. Vinden stabil på ca s/v 10-14 m/s. Går ganska bra o ligger just nu bra i fältet. Medström knapp knop gör sjön grov. Två rev och G3.

  Peter o Peter

 8. Author
  Peter Gustafsson Jun 23, 2011 Reply

  Chamsiin leder klassen? Ser kanonbra ut. Skall eventuellt vrida på väst så då kan det hända saker… men just nu verkar alla ligga samlade.

 9. Anders D Jun 23, 2011 Reply

  Får inte trackingen att fungera, ser inte chamsiin på vanlig AIS plot heller, men det blir nog en lång natt för de flesta där ute.

 10. Jonas K Jun 24, 2011 Reply

  Fasen också, vet inte varför man blir sugen igen…
  Måste leta efter den gula post it lappen och se vad jag och andra skrivit tidigare år

  Heja P x 2 !!!

 11. Victor Pilups Jun 24, 2011 Reply

  20110624005.jpg

  SMS från Chamsiin

  Läns åtta sekundmeter. Blå Star något före oss i lä.
  Resten av fältet akter om oss.

  Peter och Peter på Chamsiin

  • Anders Averdal Jun 24, 2011 Reply

   Ser djäkligt nice ut!

 12. Claes Redin Jun 25, 2011 Reply

  Grattis till Peter x 2 på Chamsiin till en fin 2:a plats i klassen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.