J/80 Worlds 2011

Just nu i Köpenhamn. Och efter 2 dagar och 5 race har vi Svenskt på 2:a plats av 67 båtar genom Ingemar Sundstedt och Rocad Racing! Way to go!!!

Senaste åren har spanjorerna ofta dominerat men de lätta danska vindarna gör det lite svårare. Just nu leder USA med Glenn Darden vid rodret. 2 dagar återstår och morgondagens prognos säger fortsatt lätta vindar…

Bilder från dag 1 och dag 2.

Kolla också in Facebook, Minbaad & Baadmagasinet

1 Comment

  1. Pelle MK-Produkter Jul 9, 2011 Reply

    9 fina seglingar i lätt och mellanvind. Topparrangemang både på sjön och i land. Raka startlinjer, raka banor, bra kommunikation på VHF till deltagarna. Vid ett tillfälle sköts starten upp en stund för att det var för ojämn vind på banan vilket inte skulle ge rättvisa seglingar. 2 eller 3 omstarter, inga svartflagg eller andra skärpningar av startregeln. Bra banlängd, lätt varierad mellan 2-6 banben. Innovativ startlinje (2 linjer med startfartyget i mitten och bojbåtar i ändarna). Flaggbåt framför startfartyget gjorde att alla såg flaggorna. Underbart att få segla under sådana omständigheter!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.