Lewander om SeaCart 26

Gustav Morin från Hamnen.se träffar Anders Lewander för att prata SeaCart 26.

SeaCart 26 är lillasyster till den häftiga kolfiberracern SeaCart 30 som kom för ett antal år sedan och satte ribban för små trimaraner. Den här är mindre och smidigare men säkert lika effektiv och häftig att segla. Vi intervjuar Anders Lewander som skapar seglen till båten och just provseglat den för första gången.

15 Comments

 1. Jimmy Jul 15, 2011 Reply

  Mumma!!

 2. Mackan Jul 16, 2011 Reply

  Go SeaCart go !!

 3. Johan Jul 17, 2011 Reply

  Cooolt! Hoppas det smäller till och blir en fet klass. Det är multis som gäller!

 4. Author
  Peter Gustafsson Jul 17, 2011 Reply

  Någon som har koll på vilka som har köpt eller skall köra?

 5. Dag Jul 18, 2011 Reply

  Ställer samma fråga, vill gärna ha kontakt om det kommer någon till stockholmsområdet

 6. Micke Jul 18, 2011 Reply

  Lite skeptisk… Det kommer så mycket nytt hela tiden att vi snart har någon stor klass kvar varken multi, katta eller enskrov. Kanske gammaldagstänk men kolla hur det ser ut.

  F18 inte ens 10 anmälda till SM. J80 tappar i år SM status, Smaragd under SM status, Melges nådde ej SM status trots hype och många båtar från Danmark o Norge. Express 38 båtar nedgång, 606 så här långt 40 anmälda några tillkommer säkert men några avhopp blir det alltid. Nya klassen CB66 når gränsfall SM status 21 anmälda.. C55 säger någon, möjligtvis men klasserna äter just nu på varandra, inget nytt eller mkt lite kommer underifrån. Tror att SSF har MKT att tänka på framöver.. Entypsförbunden håller på att dö ut.

  • Gustaf Johnson Jul 18, 2011 Reply

   Drake, 45 anmälda till SM i Båstad. På klar uppgång från förra året och året innan dess.

  • Patrik A Jul 19, 2011 Reply

   Är det viktigt att tävla om SM så räcker en klass, alla andra kan njuta av utvecklingen och möjligheten att få vara unika.. ;-)

 7. Micke Jul 19, 2011 Reply

  Nej det är inte jätteviktigt att segla om SM men det är kul att segla i stora fält och det ser ut som om det i framtiden är mer unikt at segla stora fält än att segla i diverse nya båtklasser som dyker upp titt som tätt och sedan dör. Kul att Drak klassen ökar men tyvärr krävs det en del guld i fickorna för att segla denna klass.. Kanske inget för “pöbeln”..

  • Author
   Peter Gustafsson Jul 19, 2011 Reply

   Om folk väljer att segla andra saker än etablerade entypsklasser kanske man skall fundera på varför??

   Fast ett större problem är väl att man inte lyckas rekrytera nya seglare i samma takt som man tappar sådana som har tröttnat?

   Att skylla på nya klasser duger inte! Det har alltid funnits massor av bra alternativ (som kritiserats av etablissemanget). Så när det var 100 Expresser på SM så berodde det inte på ett förbud mot att lansera nya kul båtar :-)

   Nu är det ju inte min sak, men någon borde göra en ordentlig analys av var det gått snett. Fast inom segelsporten så jobbar vi ju inte på det sättet… I andra länder lyckas man kombinera starka entypsfält, nya kul klasser (Moth, multis, sportbåtar) och knôfulla familjerace.

   • Patrik A Jul 19, 2011 Reply

    Tack Peter ! kunde inte sagts bättre.

  • Hannu Jul 19, 2011 Reply

   Guld i fickorna???? Säkert ingen i landet som har råd o köpa ett trälik för 140 tkr……..
   //Hannu

  • Gustaf Johnson Jul 19, 2011 Reply

   Det är inte dyrare att segla Drake än någon annan båttyp. Visst som ny så kostar den mer i inköp än t.ex. en Express, C55:a eller J80 men det går att köpa bra och helt klart konkurrens dugliga båtar för en vettig peng. Är man dessutom tre som delar på det så blir kalkylen helt klart överkomlig. Segel m.m. är inte dyrare än till någon annan båt och eftersom det finns många svenska båtar som satsar mycket och köper mycket segel så finns det en bra begagnat marknad också.

   • Gustaf Johnson Jul 19, 2011 Reply

    På tal om nått helt annat men som tråden egentligen ska handla om så ser SC 26:an gryyyyyymt ball ut och jag hoppas verkligen att den blir en succé. Calle H m.fl. kör så det ryker om det!!!

    • Fredrik Lönegren Jul 21, 2011 Reply

     +1

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.