Slutseglat

slutseglat2011-1.jpg
I alla fall med Blur. Idag åkte hon upp.

slutseglat2011bavaria-1.jpg
Här är en annan som det också är slutseglat för. Fredriksson har storyn om hur den sjönk.

En Bavaria 37 fick motorstopp utanför Skärhamn och drev rätt in i berget. Så illa att båten sjönk på 17-20 meters djup. Den bärgades av GS Marin i Rönnäng och står på land där. Framtiden för båten är dyster, motor och all inredning monteras ur, därefter skrotas båten. Inget kul.

17 Comments

 1. Fabian Sep 27, 2011 Reply

  En Bavaria mindre skadar ingen…

 2. Stefan A Sep 27, 2011 Reply

  Jaha, vad ska alla vi andra göra nu då när vi inte kan läsa om Blurs äventyr?

  Jobba eller? ;)

  //S//

  • Göran Sep 27, 2011 Reply

   Förmodligen, suck!

 3. Gustav Sep 27, 2011 Reply

  Slutseglat redan? även om tävlingarna är slut (avslutade med Byxelkorken i strålande väder!) så kan det finnas fina dagar kvar. Gissar på upptagning i mitten av november.

  • Patrick L Sep 27, 2011 Reply

   Samma här, upptagning kring 15 november. Och så är det ju lite racing kvar. I alla fall i Danmark där Farr 30 kör GP4 8-9 oktober.

 4. Raketen Sep 27, 2011 Reply

  Jobba?
  Det är skillnad att vara på jobbet och verkligen göra något! ;)

 5. BD-Fisken Sep 27, 2011 Reply

  Alltså… Har funderat på en sak så här i säsongens elfte timma. Finns det någon tillgänglig sammanställning över resultat i Sveriges alla SRS seglingar? Antar att SRS kommitéen har en men det skulle vara intresant att själv se hur ofta olika båttyper vinner eller placerar sig bra. Lokalt kan ju en viss typ dominera och därmed på bryggan alltid få höra att “SRS talet är för lågt”, men det behöver ju inte betyda att det stämmer med övriga landet.
  Någon som vet?

 6. Pelle Lindell Sep 27, 2011 Reply

  Det är tyvärr så att SRS-gruppen och TK har inte heller någon särskilt heltäckande bild av SRS-resultaten eftersom vi är beroende av att få resultatrapporter. Alla som är angivna som tävlingsledare på sanktionerade SRS-seglingar i SSF’s tävlingskalender har fått ett mail med uppmaning att rapportera resultat och några andra uppgifter tex. typ av bana och väder för att göra uppgifterna användbara för analys…mindre än 10% svarar.

  • Team eXilia Sep 28, 2011 Reply

   Gör ett bra verktyg för redovisning av resultat (Typ sailwave) som är nätbaserat och som gäller som officiel resultatlista.
   Sedan sanktionerars bara seglingar som använder detta verktyg.
   Då får ni automatiskt alla resultat och alla vet var man kan hitta information om kappseglingen.

   Borde vara en win-win situation.

   • Harald Sep 28, 2011 Reply

    Varför inte göra som här i helsingfors-trakten? Starta en regional ranking där alla SRS-tävlingar ingår.

    Jag misstänker att prosailor-lysrankingen här i helsingforstrakten egentligen är till för att samla statistik på (våra) resultat. :)

 7. Peter Kross Sep 27, 2011 Reply

  Är väl inget problem att samla ihop själv. SRS-gruppen fick en liten del de gånga åren av ett fåtal arrangörer men en stor del av kom från egen insamling. Via SSF’s hemsida får man många klubbars hemsidor.

  Om och hur SRS-gruppen kommer sammanställa kappseglingsresultat vet jag ej men så vitt jag vet har SRS-gruppen inte fått vara med på någonting som berör SRS sen jag fått lämna över ordförandeklubban för SRS-gruppen i våras.

 8. lars Sep 27, 2011 Reply

  Dagens segling mellan Gustavsberg och Bullandö var en av de bästa på hela säsongen, fint väder, nästan inga båtar, alla segel var uppe och en glad kompis på fördäck. Att vara mellan jobb har aldrig känts bättre.

 9. ErikG Sep 27, 2011 Reply

  lars: var det lika varmt o skönt som det var i söndags? då gjorde jag en liknande repa från Gurra till Mölnvik. Jacka o mössa var helt onödigt medtagna, 7.5-8 knop över baggen sen blev det lite segare med nästan plattläns ner över Ingaröfjärden, seglade in till malma kvarn där blev det rakt i näbben och jag ville in innan det blev mörkt.
  Solen och seglandet gjorde gott för själen!

 10. Author
  Peter Gustafsson Sep 28, 2011 Reply

  Att hålla ihop marknadsföring, anmälan, betalning, mätbrev, genomförande, notice board, rapporter, bilder, media, tracking och resultathantering på ett enda ställe borde vara det enskilt största bidraget som SSF skulle kunna göra för svensk breddsegling.

  Många klubbar har stora problem med ett eller flera av dessa delar. Dessutom så är det stökigt för alla – deltagare, publik, media, SSF – när det inte blir rätt.

  Förutom bra statistik skulle det också bli enkelt att implementera cuper av olika slag. Regionala och nationella, typ “Sveriges bästa Dehler”.

  • Patrick L Sep 28, 2011 Reply

   Risken är väl bara att man utvecklar det “tävlingsadministrativa systemet” som en del av nuvarande webb i Episerver och då blir det förmodligen inte bra alls. Klubbadministrationen i nuvarande lösning är allt annat än intuitiv och säkerligen skälet till att många klubbar och klassförbund inte använder den.

   Jag skulle vilja se ett upphandlingsförfarande från SSF där man tar in några duktigare seglare och tävlingsadministratörer för att göra en kravspec och därefter gå ut i en upphandling. Jag är säker på att det bland seglarna finns folk som skulle kunna göra detta som ett “social coding”-projekt på ett mycket kostnadseffektivt sätt.

 11. Jan-Eric Wilhelmsen Sep 28, 2011 Reply

  Slutseglat??
  Då får du väl börja bryggsegla som ett flertal av oss andra gör redan?
  Du har ju provat på IOM redan vad jag kan förstå ute i Arendals Lagun?
  Har du även provat Micro Magic? 53 cm och 860 gram ren gokarträser!
  Sven Gester seglar även han denna lilla miniräser så du hamnar isåfall i gott sällskap om du nu skulle våga ta klivet upp till giganterna ;-)

  http://www.swe.magicmicro.org/news.php

  Man är aldrig för gammal att börja Segla/leka med radiostyrda segelbåtar.
  En båt i vattnet gör ingen vinnare, men med två växer hornen ut direkt!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.