F18 seglar Raid Noir

raidnoir-1.jpg
F18-seglarna håller igång med ännu fler raider. Någor som har koll på vad som gäller 2012? Något på västkusten? Fler bilder här.

Årets sista Raid blev osannolikt fantastiskt lyckad! Vädergudarna var med oss 11 tappra hårda team som trotsade höstmörkret. Lördagen bjöd till en början på lätta vindar och knallsol. Starten gick från Saltis med 3 delsträckor och målgång på Huvudskär. På lördagens sista ben blev det bra tryck och vi fick en härlig hårdkryss i rätt bra motsjö ner till den väntande bastun. Vi bodde flott på fint vandrarhem och åt en god middag i goda vänners lag, kärlek. Söndagen startade med en rätt hård sydlig vind. 1:a start blev en halvvindsbog i 20 knop upp mot Mörtö-Bunsö och det var en hel del vurpor o annat kul på vägen. Bra drag och en del adrenalin. ; ) underbart. Solen sken och vindarna höll i sig hela vägen till målgången. Det blev en tight strid om 1:a platsen. Thomas Ekefalk och Johan Örtendahl spikade sista racet och vann. Tim Shuwalow och Olof Detlefsen slutade på samma poäng. Thomas Westergren och Andreas Psilander tog 3:e platsen.

Tipstack till Erik Brunnberg och Nicklas Molin.

8 Comments

 1. Nicklas Oct 19, 2011 Reply

  Håll utkik på http://www.formula18.se för kommande säsong..

 2. Anna-Lena Oct 19, 2011 Reply

  Jag har varit i kontakt med förbundet och de är generellt positiva till event på västkusten. Tyvärr är vi i dagsläget för få och oorganiserade för att motivera en flytt av hela östkustflottan, eventuellt att man kan hitta på något i samband med NM men jag är tveksam till att det blir av 2012. Vi vill fokusera på att få till en bra träningsplattform på västkusten. Vi har så här långt startat en facebookgrupp (F18 GBG) och samlat 3 hyfsat aktiva båtar till Björlanda Kile. Klubben är superpositiv till F18 och hjälpsam på alla sätt och vis. Till våren hoppas vi på fler båtar. Vi kan ju alltid försöka locka med träning i lite hårdare vind och vågor som tillför ytterligare en dimension till seglingen, kan bli intressant :)?!

 3. Author
  Peter Gustafsson Oct 19, 2011 Reply

  En idé som dök upp i kvällens diskussion om Bohusracet vore att samtidigt köra Bohusraiden lite mer inshore. Kanske med en stopover a la det upplägg man har på Faerdern.

  Då skulle mycket av infrastrukturen finnas på plats men man skulle ändå få rätt förutsättningar för kul racing med F18.

  Ingen officiell inbjudan. Men något att fundera på.

 4. Gustaf Dyrssen Oct 20, 2011 Reply

  Jag har också föreslagit en F18 raid runt Göteborg till förbundet. Det skulle kunna bli helt super att ligga och dra längst kusten in mellan skären. Så vackert och oftast bra med vind. Precis som vi vill ha det.

 5. T Oct 21, 2011 Reply

  Jag drömmer om att köra en Raid på västkusten…..
  När kör vi?
  /Thomas Ekefalk
  Raid Seglare
  P.s
  jag var anmäld till West Coast Raid 2010 som tyvärr ställdes in…tycker det finns ett klockrent läge att ta över Archipelago Raid’s fallna* fana (blir inget 2012 heller) och göra nåt hårt på ett nytt ställe…gärna tillsammans med Norrmännen…vore grymt!

 6. thomas Oct 22, 2011 Reply

  Ha….jag styrde ju bara…..;-)

  Finns flera som inte tycker RR är nån riktig macho utmaning ….att det bara är 6 hrs segling om dagen…och alldeles för socialt och trevligt. Det var med tanke på dem jag skrev ‘nåt hårt’…
  Jag tycker personligen båda RR har varit rätt tuffa…kortare ben än RAIDen….men mycket tightare racing…Raid Racing när det är som bäst!

  Gärna mer sånt
  T

 7. Lars Linder Sep 7, 2012 Reply

  Den 20-21 oktober 2012 är det dags igen för Raid Noir

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.