Danish Big Boat Series

Pressemeddelelse, december 2011

“Danish Big Boat Series” er en realitet
Klubberne bag Big Boat Challenge i Kerteminde, Baltic Sea Challenge i Helsingør, Race Rigtig i Rungsted og Aarhus Big Boat Race i Egå har indgået aftale om en række fælles rammer og betingelser for deltagelse i de fire events, der fra 2012 vil indgå i en samlet “Danish Big Boat Series”. Indtil videre kåres fælles løbsvindere, men en af målsætningerne med serien er, at kvalificere den til en officiel Danmarksmesterstatus samt skabe en spektakulær, international sejlsportsserie som er attraktiv for deltagere, medier og sponsorer.

Lang tradition for storbådssejlads i Danmark
Storbådssejlads har tilbage i 80’erne været en stor tradition i Danmark, ikke mindst med succesfuld dansk deltagelse i Admirals Cup, som en af de store begivenheder. Sjælland Rundt og Fyn Rundt gik heller ikke stille for sig i de store år med over 2.000 startende både.

Desværre har disse kapsejladser ikke længere samme mediebevågenhed og nogle af sejladserne er langsomt men sikkert forsvundet ind i historiebøgerne. Heldigvis er der stadig interesse for at sejle de store og spektakulære sejlmaskiner og i takt med en udvikling af både, bl.a. i Danmark, der kan begå sig, såvel på kapsejladsbanerne som til den årlige sommerferie, er der stigende interesse for kapsejladser for den slags både. Desuden er der også et voksende antal rendyrkede kapsejladsmaskiner på de hjemlige kapsejladsbaner, med internationalt orienterede besætninger, ofte professionelle stjerner med Olympisk, America’s Cup og Volvo Ocean Race erfaring.

Big Boat Challenge i Kerteminde har været trendsættende inden for denne udvikling og har vist vejen og styrket interessen for big-boat sejlads ikke bare i Danmark, men også i vores nabolande. Udviklingen er således gået fra lange distance sejladser til korte intensive kapsejladser, hvor det er muligt at kombinere at sove i land, have det sjovt på vandet, have nogle festlige stunder på land og ikke mindst passe sit arbejde.

Serie på fire stævner, fælles kapsejladsbestemmelser og internationale måleregler
Serien består af fire stævner og sejles efter et pointsystemet, der skal tilsigte at vinderen findes blandt de, der har deltaget i alle fire sejladser. Der sejles to stævner i foråret og to i efteråret. Stævnerne er placeret så hensigtsmæssigt som muligt, således at det vil være muligt at deltage i stævnerne uden for store logistiske udfordringer for sejlerne. Der vil være ensartede indbydelser og sejladsbestemmelser, der er udarbejdet i samarbejde med Dansk Sejlunion og der sejles i faste løb, som er de samme gennem hele serien. Serien består af:

Der vil blive sejlet i to faste løb som igen sejles efter DH samt efter en internationale måleregel. Serien er åben for danske og udenlandske både over ca. 35 fod samt en række øvrige kriterier angivet i indbydelsen.

Ambitionerne for Danish Big Boat Series
Serien organiseres af de fire klubber bag stævnerne i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion og en af ambitionerne er at kvalificere serien til et officielt Danmarksmesterskab for store kapsejladsbåde. Klubberne overvejer også et tættere samarbejde med skandinaviske og nordeuropæiske serier, og måske med tiden at skabe en nordeuropæisk serie.

Den umiddelbare målsætning for 2012 er, at få etableret en ensartet serie skåret over fælles kapsejlads- og resultatbestemmelser, f.eks. to sejldage, faste løbsinddelinger, ensartet prisstruktur, fælles markedsføring, sponsor og pressearbejde. De enkelte stævner vil dog for deltagerne blive oplevet som individuelle events med hver deres lokalpræg og karakteristika, og med individuel tilmelding til de enkelte events på de respektive event sites.

Baggrundsinformation
Klubberne bag dette initiativ er Helsingør Sejlklub, Egå Sejlklub/Sailing Aarhus, Kongelig Dansk Yacht Klub og Kerteminde Sejlklub. De fire stævner havde i 2010 tilsammen over 150 deltagende både. For yderligere information kontakt venligst de respektive sejlklubber eller alternativt projektkoordinator Lars Vestergaard, mail: lars@nautorswan.dk

3 Comments

 1. Sam V Dec 21, 2011 Reply

  Det där låter som ett initiativ som har all anledning att lyckas. Det finns gott om båtar som kvalar in och är inte alltför långa avstånd. Även från delar av Sverige. Och är regattorna lika välarrangerade som KDY Autumn race RigTig var i år så rekommenderar jag alla som har möjlighet att ta sig dit.

 2. Johan Rockström Dec 21, 2011 Reply

  När ser vi samma initiativ i Sverige?

 3. Author
  Peter Gustafsson Jan 7, 2012 Reply

  Kerteminde Sejlklub og Big Boat Challenge ønsker alle en god fortsättning i 2012.

  På baggrund af den kommunikation der har väret om måleregel for BBC i 2012, kan vi meddele at vi har besluttet at fastholde BBC’s koncept i 2012.

  Stævnet vil blive afholdt under DH & IRC.

  Vi glæder os til at afholde Big Boat Challenge den 25-27.maj 2012
  og imødeser et gensyn med vore skandinaviske sejlervenner.

  Sejlerhilsen
  Ole Gorm Larsen

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.