What’s Up 1204

Vad händer den här veckan, 23-29 januari, i seglingsvärlden?

ISAF Sailing World Cup drar till Miami. 14 svenska team på plats och det skall bli spännande att se vilka som är med i topp. Volvo Ocean Race liknar återigen en havskappsegling. Tredje etappen, Wellington – Punta del Este, i Global Ocean Race startar den 20:e.

Mässan i Düsseldorf rullar på – vi får se om den där stora nyheten jag flaggade för verkligen presenteras? Någon som var där och vill sammanfatta nyheterna?

Snart är det också dags för de svenska mässorna. Som vanligt kommer det en “Blur Guide” veckan innan, och ni som vill tipsa om något speciellt kan göra det nedan.

Något jag har missat? Förresten postar jag det här på hög höjd över Vättern. Internet finns överallt.

Elanbanner2.jpg

13 Comments

 1. S794 Jan 23, 2012 Reply

  VM i DN-isjakt drar igång till helgen och följs sedan av EM senare nästa vecka. Tyskland står som arrangör men som vanligt är platsen inte spikad än. Just nu är Storsjön vid Sandviken här hemma i Sverige hetast, men kyla nere i Europa och i Baltikum kan snabbt ändra på det.

  213 anmälda varav 18 svenskar
  http://www.dnsweden.se

 2. Emelie Jan 23, 2012 Reply

  Det är informationsmöte om samgående SSF & SBU hos VKSF i Sjöräddningshuset, Långedrag ikväll kl. 18:30 (måndag 23jan). Blir intressant!

 3. feelgood Jan 23, 2012 Reply

  http://www.solarisyachts.com
  Solaris 37 var det som stack ut och gav “villhakänsla” lagom storlek,fräck design,lite racig och mkt fräckare än tex XP38.(samma pengar ??)
  Om man går igång på hanse,bavaria,dephia,dehler så finns det långa rader.
  Grymma dagseglare finns det hur många som helst att drömma om, båthus egen brygga och en 12 m dagseglare i trä och kolfiber borde vara varje mans egendom. Fick ca 30-40 minuter med Maurizio Cossutti+dator och fick klart för mig vad som krävs för att fixa GPH 615 på Salonan inför sommaren. Grym grabbresa med 7 goda vänner och ett trevligt nattliv.
  Nästa år får Peter fixa en “BLUR/Happy Yachting organiserad resa”

  • Raketen Jan 23, 2012 Reply

   Snygg båt!
   Framförallt fick jag inspiration till hur mitt nya peke ska se ut!
   Tackar och bockar! :)

  • Ser tuff ut. Otroligt vad svårt det är att få koll på vad som ställs ut och inte på Boot Dusseldorf.
   Jag kunde inte reda ut om de grejerna visas i år eller i fjol. Sökmotorn gav mycket märkliga besked.
   Jag hade velat se J-111 i verkligheten. Den ser juste ut på alla bilder med kul lösningar. Den visas inte om jag förstod det rätt.
   Jag ställde in i år. Jag vill inte driva runt och missa sånt som jag vill se.

   • Author
    Peter Gustafsson Jan 23, 2012 Reply

    J/111 har visats i Barcelona, Paris och London. Nästa chans är väl B-bryggan i Långedrag. Eller kanske Öppet Varv i augusti.

 4. Roger H Jan 24, 2012 Reply

  Tänkte bidra med “Veckans ord”
  Babord: är den sida af ett fartyg som man har på venster hand, då man står akter ut vänd för öfver. Benämningen härledes från vikingafartygen, som styrdes med en om styrbord akter ut sittande styråra, så att när man stod och handterade denna hade man sin rygg eller »bag» vänd åt den sida, som derföre än i dag af gamla sjömän kallas »bagbord».
  Enligt gammal sed är babords sida mindre förnäm än styrbords, så att till exempel på ett till ankars liggande örlogsfartyg lägga båtar till om styrbord när de föra officerare och om babord med underofficerare och manskap. Äfven på yachter brukar man iakttaga en dylik etikett.

  • Pelle P Jan 24, 2012 Reply

   :)
   då ska vi , för en styrenbaljeseglare som jag, utreda följande; vad är en “yacht”??

   • Mikael Vesala Jan 24, 2012 Reply

    båtar för bratts :-) …

    • Roger H Jan 24, 2012 Reply

     Här kommer en liten uppföljning som extranummer…
     Yacht: är visserligen ursprungligen ett holländsk ord, och skulle såsom sådant uttalas: »jack», men hos oss liksom i de flesta andra kulturspråk är ordet upptaget från engelskan med sitt deri vanliga uttal d. v. s. med en stark inblandning af å i a-ljudet, med ch-ljudet knappt hörbart, men t deremot skarpt och klippt som om det vore dubbelt. Ordets betydelse är icke riktigt noga bestämd, men man skulle kunna anse att »yacht» kallas en för idrottsändamål afsedd, däckad farkost, som är för stor att kunna ros af en man.

     • Pelle P Jan 24, 2012

      :)

  • Raketen Jan 24, 2012 Reply

   Hehe.
   Som jag skrev någon gång tidigare om att Bavaria, borde bygga lågpris räjsare! =)

   Farr + Bavaria.

   En ny stor klass??

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*