SY Marie Palma 2011

8 Comments

 1. Sam V Feb 16, 2012 Reply

  En sak förstår jag inte. Om man nu är en sån där superdupermegamiljardär som gillar att kappsegla, varför skaffar man då inte en båt att göra det med? Fartyget kan man lämna på redden, gästerna ombord har ändå fullt upp med att äta frukt och kan segla en annan dag. Men vad driver ägaren? Ett mysterium.

  • Tobbe Feb 16, 2012 Reply

   En god vän brukar säga:
   “Det viktiga är inte att segla fort, det viktiga är att segla snyggt” :)

  • Author
   Peter Gustafsson Feb 16, 2012 Reply

   Antagligen samma saker som driver folk i att kappsegla i allt som flyter. Att det är kul och förbannat socialt.

   Jag tycker det är helt ok att det är 95% socialt och 5% race. Så länge de är med. Nästa gång är det lite mer på allvar och efter ett par säsonger köper man en racigare båt och lämnar frukten i land. Då är det dumt att skrämma bort dem efter första racet?

   Det finns ju en skala med alla varianter från 100% socialt till 100% racing.

   Har man massor av pengar kan man segla SuperYacht Cup, Swan Cup, Wally, RC44 eller TP52 beroende på ambition och intresse. Har man lite mindre pengar kan man segla Bavaria runt en ö, Dufour eller X-yachts i nån kul regatta eller VM i Melges 24 eller Farr 30.

   • Sam V Feb 16, 2012 Reply

    Självklart har du rätt men jag kommer nog fortsätta vara förbryllad över dylika sammanhang framöver. Har väl något med världens orättvisor och människors ointressen att göra. Men visst är det bra att folk kommer ut på sjön och får lite frisk luft.

   • Mats V Feb 16, 2012 Reply

    Eller J-båt… ;-)

 2. Large Feb 16, 2012 Reply

  Snygg kutterfock/stagsegel, borde finnas nåt svart som passar min båt med….

 3. kjell Feb 16, 2012 Reply

  Det var denna Victoria och Daniel firade smekmånad på

  • Sam V Feb 16, 2012 Reply

   Var det inte på Erica 12, Bertil Hults slupriggade J-båtreplika? En sån kan man ju nästan kappsegla entyp med, en helt annan femma ;)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.