North European Sailing League

north european sailing league
Markus Danielsson som bland annat ligger bakom Kyan Sailing och Sail Stockholm tar nu nästa steg med North European Sailing League.

Konceptet borde ligga i tiden, då man tillhandahåller båtar och fixar en bra tour. Och ett sexigt förstapris i form av en Range Rover Evoque. Hade vi inte haft ett tufft eget program (och tre båtar att ta hand om) så hade detta definitivt varit ett alternativ.

north european sailing league

Program på svenska & engelska.

Seglingsvärlden är i förändring! Vi har alla sett de nya formaten i America’s Cup och årens utvecklingen av Extreme Sailing Series. Vi tar till oss framgångarna som vi ser i andra sporter och plockar de framgångsrika koncepten, både ur utövarens, åskådarens och medias synvinkel. NESL är designat för detta, men riktat till den breda massan av seglare.Välkommen till framtidens koncept inom kappsegling!

Tid är en viktigt faktor i dagens samhälle och därmed också en viktig del av NESL Konceptet. Tävlingarna serveras på en silverbricka för deltagarna vilket ger en maximal seglings- och social upplevelse till en minimalt nerlagd tid.

Den viktigaste komponenten för att uppnå detta är givetvis att tävla med tillhandahållna båtar. NESL organisationen äger båtarna, underhåller dem i perfekt tävlingsskick under säsongen och tar hand om all transport till de olika platserna vi kappseglar på.

När lagen kommer till en plats ligger båtarna i vattnet, identiskt trimmade och helt redo för dagens tävlingar. Bara att hänga med!

NESL Konceptet innefattar inte bara en regatta med tillhandahållna båtar, utan en komplett säsong för lagen. Vi har fyra huvudplatser, en sommarplats och en finalplats. Dessa platser ligger i Sverige, Norge, Danmark och Italien. Huvudplatserna är Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn, sommarplatsen är Tanumstrand och vi avslutar säsongen med en långhelg vid den underbara Gardasjön.

Varje lag kommer att ha totalt 8 seglingsdagar förutom finalhelgen vid Gardasjön. 4 av dessa kommer att vara i lagens hemstad och 4 kommer att vara i de andra respektive huvudplatserna samt sommarplatsen. Det innebär att du reser till 4 platser som du enkelt, och till låg kostnad, når via tåg eller flyg. Kom ihåg att allt är på plats utan insats från de seglande lagen!

Ett NESL lag består av 3 eller fler personer. Det finns ingen begränsning i vikt på besättningen och heller inte någon begränsning i vem som tillhör laget. Ni kan byta lagmedlemmar under säsongen som ni önskar. Gällande detta är den enda begränsningen att man inte får tillhöra två eller fler lag vid varje specifik tidpunkt.

Lagen får ha sina egna sponsorer och en yta på seglen är reserverad för dessa som också kommer också få vara delaktiga i ligans hemsida ta del av gemensam annonsering för ligan.

I NESL 2012 har vi plats för 36 lag. Dessa lagplatser delas lika mellan de fyra geografiska huvudplatserna vilket innebär att det finns 9 lag till Stockholm, 9 lag till Göteborg, 9 lag till Oslo och 9 lag till Köpenhamn.

Vi seglar enligt en strikt kalender där 12 lag tävlar varje regattadag. Detta betyder i praktiken att det är en NESL regatta i stort sett varje vecka under hela säsongen vilket ger en kontinuerlig ström av evenemang och förändringar i serietabellen. Alla lag måste komma till alla sina tilldelade regattadagar.

NESL konceptet är extremt skalbart, både ur ett geografiskt perspektiv liksom ett utvecklande perspektiv. Till säsongen 2013 kommer vi att implementera ett Grade-koncept som delar upp alla deltagande lag i divisioner, vilket ger plats för betydligt fler deltagare. Vi kommer även att se kompletterande och mycket attraktiva platser att segla på.

Hela denna kompletta seglingssäsong erbjuds till ett mycket attraktivt pris*, bara 900 SEK per person och månad. Så ta ett efterlängtat steg in i framtiden och delta i NESL, det nya sättet att kappsegla!

* 900 kr per person och månad i 12 månader (minst 3 personer i laget, lagmedlemmar utöver de 3 är kostnadsfria). Alternativt 10 000 SEK per person i förskott för 12 månader (minst 3 personer i laget, lagmedlemmar utöver dem 3 är kostnadsfria).

orth european sailing league /></a></p>
<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on the_content --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on the_content --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on the_content --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on the_content --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on the_content --><div class=

4 Comments

 1. Hans Feb 19, 2012 Reply

  Hopppas våra 18 till 30 åringar utan bra ekonomi och eller egen båt kan nappa på detta.

 2. Tomas Feb 20, 2012 Reply

  Coolt! När kommer datum för race publiceras?

  • Markus Danielsson Feb 21, 2012 Reply

   Då vi seglar över en hel säsong och alla ska segla mot alla lika många gånger i grundserien innan finalen på Gardasjön så kan det bli lite variationer på schemat. Du kan förvänta dig ett preliminärt schema inom ett par dagar, men i stort så blir det så att under den månad som som NESL är i din stad så seglar du 4 gånger utspritt på månaden och sedan åker du en gång per månad till de andra städerna. Observera att det är seglingsdagar vi talar om, alltså inte 4 helger i din hemstad utan 4 dagar (dock förlagda på helgen…). Häng på!
   /Markus

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.